Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een dakkapel plaatsen zie je in een hele hoop normale woningen terug komen. Het is dus zeker goed om een keer te kijken of jouw woning hier geschikt voor is. Zo is het ook een goede optie om te kijken naar jouw recreatiewoning.

Je recreatiewoning is misschien niet je hoofdwoning, maar je brengt er wel veel tijd door. Het is de plek waar je heerlijk wilt kunnen ontspannen. Door er dan een dakkapel op te zetten, kun jij je misschien nog wel meer ontspannen in de woning.

Waarom een dakkapel op je recreatiewoning?

Als eerste is natuurlijk de vraag waarom je een dakkapel op je recreatiewoning zal plaatsen? Het is toch niet je vaste verblijfplaats? Toch heeft het een hele hoop verschillende voordelen als je hier een dakkapel plaats.

Wanneer je deze voordelen op een rijtje zet, kom je er direct achter of het iets voor jou is of niet. Een dakkapel plaatsen is niet zomaar wat, maar zeker een goede toevoeging. Daarom hebben we hieronder enkele voorbeelden op een rijtje gezet.

Meer ruimte

Het bekendste voordeel van een dakkapel is het feit dat je er eenvoudig een hele hoop ruimte mee wint. Op een zolder of bovenverdieping waar je normaal niet kon staan, kun je dan nu wel normaal rond lopen. Dit is natuurlijk een zeer groot voordeel voor een vakantiewoning.

Een recreatiewoning hoeft niet per se erg groot te zijn, maar hij moet wel praktisch zijn. Wanneer er voldoende ruimte in de woning is heb je meer bewegingsruimte. Met een dakkapel zorg je ervoor dat een wat kleinere verdieping een heel stuk groter gaat lijken.

Meer licht in de ruimte

Verder zorgt een dakkapel ervoor dat er veel meer ligt de kamer in kan schijnen. Vooral de bovenste verdieping van een recreatiewoning heeft vaak niet zoveel licht. Daarom kan een dakkapel hier de ideale oplossing voor zijn. Zo zorg je er direct voor dat de lichtinval veel groter wordt en je er dus makkelijker kunt zitten.

Daarnaast zorgt licht er ook voor dat je jezelf een stuk vrijer in je woning gaat voelen. Wanneer je woning erg donker en grauw is dan heb je geen vakantie gevoel. Dit is nou juist de bedoeling van een recreatiewoning. Daarom is het goed om naar een dakkapel te gaan kijken.

Waardestijging

Een dakkapel heeft daarnaast nog een groot ander voordeel. Wanneer je een dakkapel op je recreatiewoning hebt zitten, zal je woning in prijs stijgen. Er zal een aanzienlijke waardestijging zijn. Wanneer je hem dan weer wilt verkopen, verkoop je hem sowieso voor meer geld dan dat je hem gekocht hebt.

Het is wel goed om te weten dat de dakkapel dan wel juist geplaatst moet zijn. Wanneer hij er juist schots en scheef opzit zal het juist in waarde dalen. Zorg er daarom voor dat de dakkapel goed geplaatst is. Hier kun je het beste experts voor inhuren.

Mag ik een dakkapel op mijn recreatiewoning zetten?

Een recreatiewoning is natuurlijk geen normale woning. Daarom is het wel goed om te weten of je wel een dakkapel op deze woning mag plaatsen. Vaak kun je aan de achterkant en aan de zijkant van je eigen woning een dakkapel plaatsen zonder enige vergunning. Het is wel goed om dit altijd even na te gaan.

De delen van een woning die naar een openbaar stuk wijzen zullen wel een vergunning nodig hebben. Daarnaast mag je nooit een dakkapel op een huurwoning neer zetten. Dit moet altijd met toestemming van de eigenaar en vaak wil de eigenaar anders zelf de werkzaamheden uitvoeren.

Verschillende types dakkapel

Voor wanneer je een dakkapel op je recreatiewoning wilt hebben is het goed om te weten dat er verschillende soorten dakkapellen bestaan. Zo heb je een dakkapel voor een plat dak of een dakkapel voor een dubbel dak. Er is voor ieder dak wel een dakkapel te vinden.

Het is goed om voor jezelf te bepalen wat voor een dakkapel op jouw dak moet komen. De recreatiewoning zal kunnen laten onder zoeken door een expert om erachter te komen voor welke dakkapel je het beste kunt kiezen. Zo voorkom je dat je hier niet de juiste keuze in zal maken.

Zelf een dakkapel plaatsen op je recreatiewoning

Het is een goede mogelijkheid om zelf een dakkapel te plaatsen op je recreatiewoning. Je gaat dan zelf alle materialen kopen en het plan opstellen van de plaatsing van het dakkapel. Dit kost vaak wel een hele hoop tijd en moeite.

Daarom is het altijd een beter idee om een expert in te huren. Zij weten precies hoe ze het aan moeten pakken en wat beste mogelijkheden zijn. Op die manier kun je voorkomen dat de dakkapel juist niet is wat je er van had verwacht. Zorg er daarom altijd voor dat je weer waar je aan begint.


Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit