Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Tegenwoordig kunnen we vaststellen dat er op vlak van materiaal voor een dakkapel vaak in de richting van kunststof wordt gekeken. Dit is niet zo vreemd. Er voor kiezen om een kunststof dakkapel bij je huis te laten realiseren zorgt er namelijk niet alleen voor dat je kan rekenen op een moderne uitstraling, daarnaast is kunststof ook nog eens bijzonder onderhoudsvriendelijk. Het enorme aanbod aan verschillende kleuren en uitvoeringen zorgt er bovendien ook nog eens voor dat er altijd een dakkapel van kunststof kan worden gerealiseerd die perfect aansluit op de stijl van je woning. Wil jij ook wel een dakkapel van kunststof toevoegen aan je woning, maar ben je benieuwd naar wat nu precies het beste model is op de markt? Raadpleeg dan snel de informatie die is terug te vinden op deze pagina!

Verschillende soorten kunststof dakkapellen

Vooraleer je er voor kiest om meteen over te gaan tot het kopen van een kunststof dakkapel is het van belang om je bewust te zijn van de verschillende mogelijkheden die er op dit vlak op de markt zijn terug te vinden. We maken op vlak van kunststof dakkapellen een onderscheid tussen de volgende mogelijkheden:

 

  • Keralit kunststof dakkapellen;
  • Trespa kunststof dakkapellen;
  • Weru kunststof dakkapellen;

 

Ben je op zoek naar de voordeligste mogelijkheid om een kunststof dakkapel te realiseren bij je woning? In dat geval heb je in eerste instantie altijd de optie om te kiezen voor B-merken of no-name fabrikanten. Dit is op financieel vlak ongetwijfeld de voordeligste optie, maar je dient er wel rekening mee te houden dat dergelijke dakkapellen in de praktijk vaak over een zeer beperkte levensduur beschikken. Op middellange tot lange termijn zijn ze dan ook absoluut niet de beste keuze.

Weru kunststof dakkapellen

De goedkoopste van de ‘grote merken’ kunststof dakkapellen is ongetwijfeld Weru. Dit type van kunststof dakkapel is interessant omdat ze een scherpe kostprijs weet te combineren met een degelijke levensduur en een opvallend ruime keuze aan uitvoeringen. Door te kiezen voor een Weru kunststof dakkapel heb je dan ook geen omkijken naar de afwerking. Hierdoor kan je al snel de onderhoudskosten die wel van toepassing zijn bij een houten dakkapel uitsparen. Voor mensen met een relatief beperkt budget die toch graag een kunststof dakkapel willen plaatsen in hun huis is kiezen voor een Weru exemplaar zeker en vast een interessante keuze.

Keralit kunststof dakkapellen

Ben je op zoek naar de gulden middenweg voor je kunststof dakkapel? Wil je graag de kerk in het midden houden tussen enerzijds de kostprijs die moet worden betaald, maar anderzijds ook de levensduur waar je op kan rekenen? In dat geval is de keuze voor een Keralit kunststof dakkapel waarschijnlijk al snel gemaakt. Een dergelijke dakkapel is net wat voordeliger in vergelijking met een Trespa exemplaar, maar biedt je toch nog steeds een uitstekende duurzaamheid. Het feit dat een Keralit kunststof dakkapel verkrijgbaar is in meer dan 30 verschillende kleuren zorgt er bovendien voor dat er steeds een exemplaar kan worden aangekocht die perfect in lijn ligt met je vooropgestelde verwachtingen.

Trespa kunststof dakkapellen

Veel mensen die er voor kiezen om te investeren in een kunststof dakkapel geven tegenwoordig de voorkeur aan een Trespa exemplaar. Kiezen voor een Trespa dakkapel is interessant omdat je op deze manier kan rekenen op de best mogelijke kwaliteit voor je kunststof dakkapel. Dit zorgt er voor dat je altijd bent verzekerd van een zo optimaal mogelijke levensduur. Je moet er wel rekening mee houden dat een Trespa kunststof dakkapel ook veruit de duurste is van alle opties die er op de markt verkrijgbaar zijn. Je éénmalige investering ligt bij dit exemplaar dan ook erg hoog, maar je moet je geen zorgen maken over ook maar enig onderhoud dat dient te worden uitgevoerd.

Wat met de keurmerken voor kunststof dakkapellen?

Bij het aanschaffen van een kunststof dakkapel dient er niet alleen rekening te worden gehouden met het type merk waarvoor je kiest. Wat bovendien ook te denken van de aanwezigheid van een eventueel keurmerk? Op dit vlak wordt er een onderscheid gemaakt tussen:

 

  1. Het VKG keurmerk voor dakkapellen;
  2. Het KOMO keurmerk voor dakkapellen;
  3. De beoordelingsrichtlijn (BRL) voor kunststof dakkapellen;
  4. Het politiekeurmerk voor dakkapellen (tegen inbraak);

 

Wil je er niet alleen zeker van zijn dat je bij jouw kunststof dakkapel kan rekenen op een uitstekende kwaliteit, maar wil je ook het risico op een geslaagde inbraak bijvoorbeeld zoveel mogelijk binnen de perken houden? In dat geval is het altijd een goed idee om er rekening mee te houden dat er zoveel mogelijk van bovenstaande keurmerken bij jouw kunststof dakkapel aanwezig dienen te zijn.

Hoeveel kosten de verschillende soorten kunststof dakkapellen?

Het is altijd moeilijk om precies aan te geven in welke mate de verschillende soorten kunststof dakkapellen nu precies ten opzichte van elkaar in prijs verschillen. Dit komt voor een groot deel omdat niet alleen het merk een invloed heeft op de te betalen kostprijs, dit geldt bijvoorbeeld ook voor de precieze opbouw waar de dakkapel over beschikt. Welk type glas is er gebruikt voor het realiseren van de ramen en hoe groot is de dakkapel precies? Het zijn stuk voor stuk factoren die de kostprijs zullen beïnvloeden. In ieder geval trachten we je op basis van de onderstaande prijstabel toch een realistisch beeld te geven van het prijskaartje waar de verschillende soorten kunststof dakkapellen over beschikken.

 

Soort kunststof dakkapel Gemiddelde kostprijs
Weru kunststof dakkapel Vanaf gemiddeld 2.400 euro (1×1)
Keralit kunststof dakkapel Vanaf gemiddeld 2.750 euro (1×1)
Trespa kunststof dakkapel Vanaf gemiddeld 3.000 euro (1×1)

 

De bovenstaande prijzen hebben betrekking op een standaard kunststof dakkapel van het merk in kwestie voorzien van een enkel draaikiepraam en met als afmetingen 1 x 1. Op het ogenblik dat je graag een kunststof dakkapel op maat wenst te laten maken moet je er reeds rekening mee houden dat de hierboven aangegeven kostprijs niet langer van toepassing is. Vanaf dat ogenblik mag je gemiddeld zo’n 30 procent bij de standaard kostprijs optellen. Het loont mede hierdoor altijd de moeite om even goed te kijken naar het complete aanbod op vlak van prefab kunststof dakkapellen die er op de markt zijn terug te vinden.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Wat komt er kijken bij een dakkapel?

Het aanleggen van een dakkapel is een soort uitbouw aan je schuine

constructie dakkapel

Een checklist om de beste dakkapel te maken

Een dakkapel biedt vele voordelen, die ervoor zorgen dat je de dure

moderne dakkapel

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen in verschillende uitvoeringen en afwerkingen hebt.