Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Vooraleer een dakkapel te laten plaatsen is het niet meer dan normaal dat je even goed stil blijft staan bij de grootte waar deze over dient te beschikken. Voor veel mensen volstaat een eerder kleine dakkapel, maar dat geldt absoluut niet voor iedereen. Wil je bijvoorbeeld een grote, extra slaapkamer voorzien in je woning of heb je altijd al gedroomd van een riante badkamer die je wenst te integreren in een dakkapel? In dat geval kan het zomaar gebeuren dat je een extra grote dakkapel zal willen laten plaatsen. Speel jij eveneens met deze gedachte, maar heb je er nog geen idee van hoeveel een grote dakkapel nu precies moet kosten? Wij zochten het voor je uit en vertellen er je alles over op deze pagina!

Kosten grote dakkapel verschillende afmetingen

In eerste instantie is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de verschillende afmetingen waar een grote dakkapel in gerealiseerd kan worden. De term ‘groot’ is wat dat betreft uiteraard voor iedereen anders. De één zal vinden dat een dakkapel van 5 meter reeds groot is terwijl de ander vooral kijkt naar een exemplaar van 6 of 7 meter. In ieder geval, wat jij ook bedoelt met een grote dakkapel, wij hebben alvast verschillende afmetingen evenals hun kosten voor jou op een rijtje gezet middels de hieronder terug te vinden prijstabel.

 

Type grote dakkapel Gemiddelde kostprijs
Kunststof dakkapel 5 meter Gemiddeld ongeveer 5.500 euro
Houten dakkapel 5 meter Gemiddeld ongeveer 5.250 euro
Kunststof dakkapel 6 meter Gemiddeld ongeveer 6.750 euro
Houten dakkapel 6 meter Gemiddeld ongeveer 6.250 euro
Kunststof dakkapel 7 meter Gemiddeld ongeveer 7.850 euro
Houten dakkapel 7 meter Gemiddeld ongeveer 7.350 euro

 

In de hierboven aangegeven kosten is telkens de BTW inbegrepen. Dit geldt echter niet voor de plaatsingskosten. Bovendien gaat het hierbij ook telkens om een prefab uitvoering waardoor de personalisatie-opties enigszins aan de beperkte kant zijn. Anderzijds moet het wel gezegd dat de plaatsing van je dakkapel hierbij heel wat minder overlast met zich meebrengt.

Welke factoren zijn bepalend voor de kosten van een grote dakkapel?

De uiteindelijke kosten die je zal moeten betalen voor het realiseren van een grote dakkapel zijn altijd afhankelijk van meerdere factoren. Het is dan ook bij het uitkiezen of laten ontwerpen van je dakkapel altijd belangrijk om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Is het voor jou niet meteen duidelijk welke zaken nu het meeste invloed uitoefenen op de kostprijs van jouw toekomstige, grote dakkapel? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Factor 1: De constructie van je grote dakkapel

De eerste bepalende factor is eigenlijk het meest voor de hand liggend. Het is bij jou namelijk ongetwijfeld wel bekend dat je voor wat een grote dakkapel betreft altijd kan kiezen voor ofwel een prefab ofwel een maatwerk uitvoering. Beide soorten constructies brengen hun eigen unieke voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld zo dat een prefab grote dakkapel financieel heel wat interessanter is in vergelijking met een maatwerk exemplaar. Daarnaast kan ze ook behoorlijk wat efficiënter worden geplaatst wat er voor zorgt dat de overlast aanzienlijk binnen de perken blijft. Een maatwerk grote dakkapel is op haar beurt dan weer interessant omdat ze precies op die manier kan worden gemaakt zoals jij op voorhand in gedachten had.

Factor 2: Het materiaal waarmee je grote dakkapel wordt gerealiseerd

Een eveneens zeer logische tweede factor die een niet onaanzienlijke invloed uitoefent op het prijskaartje van een grote dakkapel heeft betrekking tot het materiaal waaruit deze wordt vervaardigd. De drie populairste opties zijn wat dit betreft hout, kunststof en polyester. Ben je vooral op zoek naar een mogelijkheid om het prijskaartje van je grote dakkapel zoveel mogelijk te drukken? In dat geval zal je er goed aan doen om de voorkeur te geven aan een houten dakkapel. Eventueel zou je ook kunnen kiezen voor een kunststof exemplaar welke er om bekend staat heel wat onderhoudsvriendelijker te zijn. Heb je een groter budget voor handen en wil je er absoluut zeker van zijn dat je kan genieten van een optimale levensduur voor jouw grote dakkapel? Dan kan ook een polyester uitvoering het overwegen waard zijn.

Factor 3: De dakconstructie van je grote dakkapel

De uitstraling van je grote dakkapel wordt voor een niet onaanzienlijk deel bepaald door de dakconstructie waarover ze beschikt. Op dit vlak kan je uiteraard een keuze maken uit twee verschillende opties. Geef je bijvoorbeeld de voorkeur aan de strakke, moderne uitstraling van een plat dak of ga je voor een hellende dakconstructie? In het laatste geval dien je wel rekening te houden met een gemiddelde meerprijs van zo’n 1.250 euro. Bovendien is het ook nog eens zo dat een dakkapel met schuin dak niet vergunningsvrij kan worden gerealiseerd. Het gevolg van deze keuze is dus ook dat je verplicht zal zijn om een zogenaamde omgevingsvergunning aan te vragen bij de gemeente of stad waarin je woonachtig bent.

Factor 4: De mogelijke opties voor je grote dakkapel

De vierde bepalende factor voor het prijskaartje van je grote dakkapel is terug te vinden in de opties die je wenst te voorzien. In principe maak je dit zo duur als je zelf wil. Toch zijn er enkele opties die eerder noodzaak zijn dan slechts een mogelijkheid. Een bekend voorbeeld van zo’n optie is de zonwering die je aanbrengt bij je dakkapel. Deze kan zowel binnen als buiten de dakkapel worden aangebracht en heeft als doel om niet alleen het zonlicht te weren, maar ook om bijvoorbeeld een zekere mate van privacy te voorzien. Hoe dan ook, om er voor te zorgen dat je een degelijk beeld hebt van de kostprijs van de mogelijke opties voor je grote dakkapel hebben we even een aantal voorbeelden voor jou op een rijtje gezet.

 

Type optie voor grote dakkapel Gemiddelde kostprijs
Plaatsen van een ventilatierooster Tussen 8 & 14 euro per stuk
Voorzien van een draaikiepraam Tussen 125 & 255 euro per stuk
Integreren van een insectenhor in het raam Tussen 75 & 115 euro per stuk
Voorzien van een rolluik of screen Tussen 425 & 1.250 euro per stuk
Knieschotten Tussen 40 & 50 euro per stuk
Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Een dakkapel aanschaffen: hout of kunststof?

Sinds de aankondiging van de uitbraak van het coronavirus werd men gevraagd

dakkapel wit

Wat kost een dakkapel met een puntdak?

Een dakkapel heb je in verschillende soorten en maten. Een vorm, die

dakkapel voorbeeld

Nieuwe dakkapel? Kies voor zink

Dakkapellen zijn in Nederland bijzonder populair. Dat is ook niet vreemd, want