Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 02 nov 2020

Dakkapel verzekeringHet laten realiseren van een dakkapel kan je al snel een bedrag van ettelijke duizenden euro’s kosten. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat mensen steeds vaker op zoek gaan naar mogelijkheden om niet alleen de inboedel, maar ook de constructie van een dakkapel zelf te laten verzekeren. Het afsluiten van een dergelijke verzekering zal je op periodieke basis dan wel een zeker bedrag kosten, daar staat tegenover dat je in geval van beschadigingen of nog erger, een verwoesting van de dakkapel steeds kan rekenen op een aanzienlijke, financiële tussenkomst. Wil jij ook graag overgaan tot het afsluiten van een dakkapel verzekering? Dan is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de informatie zoals aangegeven op deze pagina!

*Tip:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 4 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.

Hoeveel kost een dakkapel verzekering?

De kostprijs die voor een zogenaamde dakkapel verzekering in rekening wordt gebracht is altijd afhankelijk van verschillende factoren. Zo moet er rekening worden gehouden met de dekkingen in kwestie, maar ook met de realisatieprijs van de dakkapel. Een dakkapel verzekering afsluiten voor een prefab constructie is wat dat betreft dan ook altijd voordeliger in vergelijking met een verzekering voor een maatwerk uitvoering. Je kan er gemiddeld rekening mee houden dat de verschuldigde premie zo’n 5 procent bedraagt van de realisatieprijs van de dakkapel in kwestie. Op vlak van een dakkapel verzekering kan je in ieder geval een keuze maken uit deze verschillende dekkingen:

  • CAR en aansprakelijkheidsverzekering
  • Aanbouwverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Opstalverzekering

Hoe meer dekkingen er worden voorzien, des te hoger uiteraard ook het prijskaartje komt te liggen. Vaak zijn er verschillende verzekeringen sowieso reeds afgesloten voor de woning in het algemeen of voor de inboedel die er zich in bevindt. Is dat het geval? Dan is het mogelijk om op dit vlak alvast een niet onaantrekkelijke besparing te realiseren op de verzekeringspremie zonder dat er op vlak van zekerheid moet worden ingeboet.

Tot 30% besparen op de kostprijs van jouw dakkapel verzekering

Het afsluiten van een verzekering voor een dakkapel is uiteraard iets waar veel mensen niet om staan te springen. Dit heeft alles te maken met het vrij hoge kostenplaatje dat er veelal voor in rekening wordt gebracht. Het kan gelukkig ook anders. Wist je bijvoorbeeld dat het op zeer eenvoudige wijze mogelijk is om een besparing te realiseren op je dakkapel verzekering die kan oplopen tot een 30 procent? Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door het uitvoeren van een objectieve vergelijking tussen de verschillende bedrijven die een dakkapel verzekering aanbieden. De premie van een verzekering als deze is dan ook nooit vastgesteld waardoor er door te vergelijken een zeer mooi financieel voordeel kan worden behaald.

De prijsopbouw van een dakkapel verzekering

De prijsopbouw van een dakkapel verzekering is zoals reeds aangegeven een beetje afhankelijk van het aantal dekkingen die moeten worden afgesloten. De aanbouw- en opstalverzekeringen vormen op dit vlak de belangrijkste kost. De aanvullende dekkingen onder de vorm van een CAR of aansprakelijkheidsverzekering evenals een rechtsbijstandverzekering zijn op dit vlak financieel een behoorlijk stuk toegankelijker waardoor ze een aanzienlijk beperktere meerprijs vormen op de basispremie van een dakkapel verzekering.

Welke keuzes kunnen de kostprijs van een dakkapel verzekering beïnvloeden?

Bij het afsluiten van een dakkapel verzekering is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat de premie wordt bepaald aan de hand van verschillende keuzes die door de verzekeringnemer in kwestie worden gemaakt. De belangrijkste keuze op dit vlak heeft betrekking tot het aantal dekkingen. Wil je bijvoorbeeld kiezen voor een gewone aanbouwverzekering of wil je graag het volledige pakket afsluiten? Wij hebben alvast even de verschillende dekkingen die deel kunnen uitmaken van deze verzekering voor jou op een rijtje gezet en ze hieronder opgelijst.

De CAR en aansprakelijkheidsverzekering

Een professionele dakkapelspecialist beschikt over een Construction All Risk verzekering. Ze wordt in het merendeel van de gevallen gewoon afkort als CAR-verzekering aangegeven. Deze verzekering beschermt de vakman die de dakkapel plaatst tegen eventuele schade die tijdens het bouwen wordt veroorzaakt. Bovendien is het belangrijk om vooraleer een dakkapel door een bepaald bedrijf te realiseren na te gaan of deze met de aansprakelijkheidsverzekering in orde is of niet. Mocht er tijdens het bouwen van de dakkapel immers schade ontstaan aan de woning van de buren, dan dient het bouwbedrijf daarin tussenkomst te bieden. Wees zeker niet bang om hiernaar te vragen, een dakkapelspecialist zal hier absoluut niet vreemd van opkijken, in tegendeel.

Aanbouwverzekering

Je kan er als toekomstige eigenaar van de dakkapel voor kiezen om een zogenaamde aanbouwverzekering af te sluiten. Deze verzekering biedt tussenkomst in schadegevallen die het gevolg zijn van de werken die worden uitgevoerd. Binnen deze verzekering kan er eveneens worden gekozen voor aansprakelijkheidsrisico. Deze dekking biedt op haar beurt dekking tegen eventuele schade die wordt veroorzaakt bij de buren. Is je specialist CAR-verzekerd? Ook in dat geval kan het nog steeds interessant zijn om een aanbouwverzekering af te sluiten. Bij schade zal jij namelijk als opdrachtgever de schadeclaim ontvangen. Vervolgens zal jij de opgelopen schade evenals de daarbij behorende kosten moeten gaan verhalen op het bedrijf dat de werkzaamheden heeft uitgevoerd. Indien je niet over een aanbouwverzekering beschikt moeten deze kosten door jezelf worden voorgeschoten. Let op, een aanbouwverzekering kan doorgaans niet worden afgesloten zonder dat er een opstalverzekering voor handen is.

Opstalverzekering

Ondanks het feit dat een opstalverzekering geen verplichte verzekering is, is het wel een zeer belangrijke. Deze verzekering dekt immers de schade die wordt veroorzaakt door brand, water of inbraak. Er wordt naar deze verzekering ook wel eens verwezen als zijnde een woonhuisverzekering. De kostprijs die voor een dergelijke verzekering wordt aangerekend wordt bepaald aan de hand van de zogenaamde herbouwwaarde van de woning. Een nieuwe dakkapel zorgt voor een verhoging van de herbouwwaarde waardoor de plaatsing moet worden doorgegeven aan de verzekeraar. Doe je dit niet en gebeurt er iets met je huis, dan zal je dus niet kunnen rekenen op een financiële tussenkomst voor wat de schade aan je dakkapel betreft. Let wel, het toevoegen van je dakkapel aan de opstalverzekering kan er voor zorgen dat de premie enigszins de hoogte in gaat.

Rechtsbijstandsverzekering

In het merendeel van de gevallen zal deze verzekering gelukkig overbodig zijn, maar dat neemt niet weg dat ze toch wel nuttig kan blijken. Het is altijd aan te raden om misverstanden tussen jou en je dakkapelspecialist onderling te proberen oplossen. Indien dat niet lukt zal er echter een juridisch geschil ontstaan en dan biedt de rechtsbijstandsverzekering tussenkomst. Je kan er veelal voor kiezen om diverse modules af te sluiten binnen deze verzekering. Let wel op, er geldt voor een rechtsbijstandsverzekering altijd een wachttijd van 3 maanden. Conflicten die binnen deze wachttijd ontstaan zijn dus niet ingedekt.

Gerelateerd:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit

Dakkapel anno 2023: trends en innovaties

maart 27, 2023

Dakkapellen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat ze extra ruimte

De onderhoudsvrije dakkapel: Mythe of werkelijkheid?

maart 19, 2023

Heb jij ruimte voor het plaatsen van een dakkapel, dan is dit