Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

De keuze van het bekledingsmateriaal aan de buitenzijde van je dakkapel is er één die zeer belangrijk is. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat je dakkapel haast continue wordt blootgesteld aan de weerelementen. Omwille van deze reden is een kwalitatief en duurzaam materiaal vereist. Door te kiezen voor een Trespa dakkapel kan je rekenen op een dakkapel welke er goed uitziet, maar bovendien ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk is. Denk jij er ook aan om een Trespa dakkapel te laten plaatsen bij je woning, maar wil je er graag eerst zeker van zijn dat je niets over het hoofd ziet? Raadpleeg dan zeker eerst even de gedetailleerde informatie over Trespa dakkapellen die is terug te vinden op deze pagina!

Wat is Trespa precies?

Vooraleer we verder ingaan op de voor- en nadelen van een Trespa dakkapel kan het de moeite waard zijn om even de nodige aandacht te besteden aan wat Trespa nu precies is. Het betreft hier namelijk een soort van kunststof welke er voor zorgt dat je kan rekenen op een onderhoudsvriendelijke dakkapel. Daarnaast is het ook nog eens zo dat deze kunststof verkrijgbaar is in de meest uiteenlopende kleuren. Kies je voor een houten dakkapel, dan moet je deze bijvoorbeeld vaak nog laten beitsen of ze laten schilderen. Dat geldt niet voor een Trespa uitvoering. Een Trespa dakkapel die als prefab model wordt aangekocht kan dan ook gewoon meteen aan je woning worden toegevoegd.

Kenmerkend voor een Trespa dakkapel is dat deze uiteraard niet volledig uit kunststof bestaat. De basis voor de dakkapel, de zogenaamde constructie is dan ook opgebouwd uit houten elementen. De buitenzijde van dit type van dakkapel is echter volledig uit Trespa vervaardigd. Dit soort kunststof staat niet alleen bekend omwille van haar uitstekende duurzaamheid, daarnaast spreekt haar design wereldwijd zeer veel geïnteresseerden aan. Ben je dus met andere woorden op zoek naar de best mogelijke combinatie van duurzaamheid en design voor je dakkapel? Dan lijkt een Trespa dakkapel alvast een zeer interessante keuze te zijn.

Welke voordelen zijn er verbonden aan een Trespa dakkapel?

Nu je weet wat een Trespa dakkapel precies is kunnen we verder ingaan op de voordelen die er aan verbonden zijn. Veel mensen gaan er namelijk vanuit dat de ene kunststof dakkapel de andere is. Dat is niet zo. De kwaliteit waar je op kan rekenen is namelijk vaak (sterk) afhankelijk van het soort kunststof waar gebruik van wordt gemaakt. Dit geldt overigens niet alleen voor de kwaliteit, maar ook voor de uitstraling waarover ze beschikt. Hoe dan ook, wil jij graag te weten komen welke voordelen er verbonden zijn aan een Trespa dakkapel? In dat geval kan het onderstaande overzicht je daar ongetwijfeld bij van dienst zijn!

  • Kiezen voor een Trespa dakkapel betekent dat je kan rekenen op een uitstekende bescherming tegen de weerelementen. Bovendien is het ook nog eens zo dat dit type van dakkapel over een zeer onderhoudsvriendelijk karakter beschikt. Je hebt er dan ook per definitie nauwelijks omkijken naar.
  • Een Trespa dakkapel is in de meest uiteenlopende kleuren te verkrijgen. Dit betekent dat je altijd over een dakkapel beschikt die perfect past bij de stijl van je woning. Bij een dakkapel met een houten afwerking moet je veelal na plaatsing nog beginnen met schilderen of beitsen. Bij een Trespa dakkapel is er geen extra aandacht voor de afwerking vereist.
  • Veel mensen hopen dat ze in hun leven slechts één keer moeten investeren in een kwalitatieve dakkapel. Door te kiezen voor een Trespa dakkapel is dat mogelijk. De uitstekende levensduur van deze dakkapel zorgt er namelijk voor dat je er niet zelden een levenslang genot van kan ondervinden.
  • De fantastische eigenschappen van een Trespa dakkapel zorgen er voor dat er een aantrekkelijke meerwaarde kan worden gerealiseerd voor je woning.

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

De verschillende niet onaanzienlijke voordelen die verbonden zijn aan een Trespa dakkapel zorgen er voor dat steeds meer mensen er voor kiezen om een dergelijke dakkapel te realiseren bij hun woning. Dat is ook normaal, maar toch is het niet interessant om blind te zijn voor de potentiële nadelen die er aan verbonden zijn. Voor wat een Trespa dakkapel betreft moet je dan ook rekening houden met de onderstaande aandachtspunten:

  1. Het is een bekend probleem bij Trespa dat dit materiaal na verloop van tijd kan gaan verbuigen. Wanneer dit optreedt kunnen er herstellingswerkzaamheden vereist zijn om het probleem op te lossen. Het spreekt voor zich dat dergelijke herstellingen steeds gepaard gaan met een zekere meerprijs.
  1. In de basis is een Trespa dakkapel zeker niet de goedkoopste optie die er op de markt is terug te vinden. Wil je er zeker van zijn dat je kan rekenen op de best mogelijke prijs? Kies dan voor een gewone houten dakkapel of ga voor een standaard kunststof uitvoering. Wellicht is zelfs deze laatste nog net wat voordeliger dan een Trespa versie.

Hoeveel kost een Trespa dakkapel?

Wanneer je overgaat tot het investeren in een Trespa dakkapel zal je natuurlijk ook graag een beeld willen hebben van de gemiddelde kostprijs die dit met zich meebrengt. Veel is op dit vlak natuurlijk afhankelijk van het feit of je kiest voor een prefab of een maatwerk Trespa dakkapel. Kies je voor deze eerste optie? In dat geval ben je gemiddeld zo’n 30 procent goedkoper uit dan wanneer je kiest voor een versie die volledig op maat van je wensen wordt gemaakt. De onderstaande prijstabel kan je hoe dan ook reeds op weg helpen bij het bepalen van de vermoedelijke kostprijs voor jouw Trespa dakkapel.

Type Trespa dakkapel

Gemiddelde kostprijs

Standaard Trespa dakkapel van 2 meter Gemiddeld vanaf zo’n 4.300 euro
Standaard Trespa dakkapel van 2,4 meter incl. draaikiepraam Gemiddeld vanaf zo’n 4.500 euro
Standaard Trespa dakkapel van 2,5 meter incl. 2 draaikiepramen Gemiddeld vanaf zo’n 4.750 euro
Standaard Trespa dakkapel van 3 meter breed Gemiddeld vanaf zo’n 5.000 euro

Een belangrijk, extra voordeel waar je op kan rekenen bij het kopen en laten plaatsen van een Trespa dakkapel is terug te vinden in het feit dat er nauwelijks onderhoudskosten aan dit type van dakkapel verbonden zijn. Dit zorgt er voor dat je in vergelijking met bijvoorbeeld een houten dakkapel op middellange tot lange termijn een flink stuk voordeliger uit bent.

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Expert tips: Zelf een dakkapel plaatsen

Je ziet het tegenwoordig steeds meer. Een dakkapel op je woning plaatsen.

constructie dakkapel

Een checklist om de beste dakkapel te maken

Een dakkapel biedt vele voordelen, die ervoor zorgen dat je de dure

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in een hele hoop normale woningen terug