Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Voor wat de realisatie van een dakkapel betreft zijn mensen steevast op zoek naar mogelijkheden om deze zo optimaal mogelijk in de kijker te zetten. Wat een dakkapel betreft kan er dan ook worden gekozen voor een standaard exemplaar, maar het is eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor een schuine front dakkapel. Deze laatste ziet er niet alleen zeer modern uit en springt daardoor meteen in het oog, daarnaast is het ook nog eens zo dat de unieke bouwwijze er voor zorgt dat ze over een zeer lange levensduur beschikt. Zou jij ook graag een schuine front dakkapel willen realiseren, maar wil je in eerste instantie graag meer te weten komen over de mogelijkheden en de kosten? Dan kan de informatie op deze pagina je daar ongetwijfeld bij verder helpen!

Waarom kiezen voor een schuine front dakkapel?

In eerste instantie is het natuurlijk altijd interessant om te kijken naar de reden(en) waarom kiezen voor een dakkapel met schuine front de moeite waard is. Bij een dergelijke dakkapel kan er worden vastgesteld dat de bovenrand van de dakkapel vrij hoog is gelegen. Het dakvlak beschikt over een schuine afloop naar beneden waardoor ze op een vloeiende wijze overloopt in de rest van het dak. Hou er bovendien rekening mee dat het gat welke zich in de dakconstructie bevindt groter is dan normaal. Op het ogenblik dat er voor wordt gekozen om de dakconstructie aan te passen dient er dan ook rekening te worden gehouden met extra werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden. Een schuine front dakkapel wordt ook vaak een sleepdakkapel genoemd en brengt de volgende voordelen met zich mee:

 

  1. De dakkapel vereist aanzienlijk minder onderhoud;
  2. Je bent altijd verzekerd van een langere levensduur;
  3. De uitstraling van je dakkapel sluit perfect aan op de rest van je woning;

Minder onderhoud vereist voor dakkapel

Een schuine front dakkapel heeft aanzienlijk minder onderhoud nodig in vergelijking met een standaard dakkapel. Dit heeft voor een aanzienlijk deel te maken met het feit dat de afvoer van het regenwater geen enkel probleem is. De regen stroomt dan ook volledig uit zichzelf van het dak af. Bovendien is het ook nog eens zo dat de bladeren en takken niet blijven liggen. Het ontwerp van de dakkapel zorgt er tot slot voor dat het gevaar op verstopte afvoeren of stilstaand water volledig kan worden ingeperkt.

Een aanzienlijk langere levensduur

Een schuine front dakkapel beschikt altijd over een langere levensduur. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat het dak niet zo intensief wordt blootgesteld aan niet alleen vuil, maar ook aan water. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de dakbedekking aanzienlijk langer mee blijft gaan. Dakbedekking voor platte daken zoals met name bitumen of EDPM beschikken tegenwoordig gemiddeld over een levensduur van zo’n 20 jaar. Bij dakpannen, welke vaak worden toegepast bij schuine daken, bedraagt de gemiddelde levensduur zo’n 80 jaar.

Perfect aansluitend uiterlijk

Voor veel mensen is het belangrijk dat hun dakkapel zo optimaal mogelijk aansluit op de uitstraling van hun woning. Dat kan perfect worden gerealiseerd met een schuine front dakkapel. De aanwezigheid van de schuine front zorgt er namelijk voor dat er een sublieme eenheid wordt gecreëerd met de rest van de woning. Ook dit is dan ook zeker en vast een interessant voordeel welke is verbonden aan een schuine front dakkapel.

Hoeveel kost een schuine front dakkapel?

Het spreekt voor zich dat de ene schuine front dakkapel de ander niet is. Op het ogenblik dat je een goed zicht wil hebben op de gemiddelde kostprijs van een dergelijke dakkapel is het dan ook altijd de moeite waard om rekening te houden met verschillende factoren. Denk hierbij aan de onderstaande zaken:

 

  1. Het materiaal waaruit de dakkapel bestaat;
  2. De grootte van de dakkapel in kwestie;
  3. Het feit of je kiest voor een prefab of een maatwerk uitvoering;
  4. Het soort beglazing waar gebruik van wordt gemaakt;

 

Bovenstaande vier aandachtspunten zijn uiteraard nog niet alles. In ieder geval dient er rekening mee te worden gehouden dat een dakkapel met schuine front in de basis reeds wat duurder is in vergelijking met een standaard exemplaar. Hoe zich dit precies uit wordt meteen duidelijk gemaakt aan de hand van de onderstaande prijstabel.

 

Type schuine front dakkapel Gemiddelde kostprijs
Schuine front dakkapel van hout Tussen 3.500 & 4.500 euro
Schuine front dakkapel van kunststof Tussen 4.000 & 5.000 euro

 

Wil je een schuine front dakkapel op maat laten realiseren? Wil je er bovendien graag voor zorgen dat er geen vergunning dient te worden aangevraagd voor de dakkapel in kwestie? In dat geval is het altijd van belang om rekening te houden met de standaard vereisten voor een vergunningsvrije dakkapel.

Interessante bespaartips voor een schuine front dakkapel

Ben jij ook wel te vinden voor de realisatie van een schuine front dakkapel? Ben je echter van mening dat dit type van dakkapel ook gerealiseerd moet kunnen worden zonder dat je daarvoor rekening dient te houden met extra hoge kosten? In dat geval kunnen de onderstaande bespaartips je daar mogelijks een handje bij helpen.

 

  • Kies voor een schuine front dakkapel van hout

De éénmalige investering van een schuine front dakkapel kan het best worden gedrukt door te kiezen voor een exemplaar welke is gemaakt van hout. Door te kiezen voor zachthout kan je bijvoorbeeld heel veel geld besparen, al moet je er wel rekening mee houden dat hierdoor ook de (maximale) levensduur van je dakkapel wordt beperkt.

 

  • Kies voor een prefab schuine front dakkapel

Ben je op zoek naar een mooie en tevens ook voordelige schuine front dakkapel? In dat geval is het altijd de moeite waard om de voorkeur te geven aan een prefab uitvoering. Op deze manier kan je tot wel 30 procent op de kostprijs voor een maatwerk exemplaar besparen. Bovendien moet het gezegd dat het merendeel van de prefab schuine front dakkapellen er gewoon uitstekend uitzien en een absolute meerwaarde voor je huis weten te creëren.

 

  • Kies voor een bedrijf uit de buurt

Jouw schuine front dakkapel laat je bij voorkeur realiseren door een bedrijf uit de buurt. Op deze manier kan je namelijk de zogenaamde voorrijkosten aanzienlijk drukken. Deze voorrijkosten lijken op het eerste zicht misschien onschuldig, maar ze kunnen op het einde van de rit toch het totale kostenplaatje aanzienlijk de hoogte in jagen.

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

De onderhoudsvrije dakkapel: Mythe of werkelijkheid?

Heb jij ruimte voor het plaatsen van een dakkapel, dan is dit

10x veelgemaakte fouten dakkapel

Een dakkapel op het dak van je woning biedt vele voordelen, waaronder

Expert tips: Zelf een dakkapel plaatsen

Je ziet het tegenwoordig steeds meer. Een dakkapel op je woning plaatsen.