Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten dakkapel optiesHet realiseren van een standaard dakkapel is één ding, maar is vaak niet voldoende om tegemoet te komen aan alle eisen op vlak van comfort die door de eigenaar in het vooruitzicht worden gesteld. Gelukkig beschik je altijd over de mogelijkheid om één of meerdere opties aan je dakkapel toe te voegen. Wil jij er dus absoluut zeker van zijn dat jouw dakkapel zo optimaal mogelijk zal weten te voldoen aan de door jou vooropgestelde verwachtingen? In dat geval is het absoluut de moeite waard om rekening te houden het met bestaan van de opties zoals aangegeven op deze pagina.

*Tip:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.

Hoeveel kosten dakkapel opties?

Vooraleer je over zal willen gaan tot het kopen van dakkapel opties zal je altijd eerst een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kostprijs die aan dergelijke opties is verbonden. De prijs die wordt aangerekend voor dakkapel opties is uiteraard afhankelijk van de optie in kwestie. Bovendien moet er niet alleen rekening worden gehouden met het kopen van bijvoorbeeld een bepaald accessoire, daarnaast dient deze natuurlijk ook nog te worden geplaatst. Ben jij van plan om één of meerdere dakkapel opties te kopen en te laten plaatsen? In dat geval geeft onderstaande prijstabel je reeds een goed beeld van het gemiddelde prijskaartje waar je rekening mee dient te houden.

Type dakkapel optie Gemiddelde kostprijs
Ventilatierooster Tussen 65 & 85 euro per stuk
Insectenhor Tussen 80 & 105 euro per stuk
Rolluik of screen Tussen 550 & 1.050 euro per stuk
Afwerking aan de binnenkant van de dakkapel Vanaf 275 euro

Op het ogenblik dat we het hebben over de opties aan de buitenkant van een dakkapel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de dakkapel constructie op dit vlak mede bepalend is voor de mogelijkheden waarover je beschikt. In het geval van een maatwerk dakkapel kunnen in principe alle mogelijke opties worden toegepast die je wenst. Dat geldt niet voor wanneer er een prefab constructie is besteld. Ook dit is dus zeker en vast iets waar je rekening mee zal moeten houden.

Tot 30% besparen op de kosten van dakkapel opties

Zou je graag meerdere dakkapel opties willen laten toepassen aan je dakkapel, maar wil je er zeker van zijn dat je kan genieten van de scherpst mogelijke prijs? In dat geval is het altijd noodzakelijk om de prijs van de dakkapel optie die je wenst op te vragen bij verschillende bedrijven. Alleen door deze manier van werken en door de diverse prijzen met elkaar te vergelijken is het namelijk mogelijk om zeker te zijn van de scherpst geprijsde dakkapel optie.

De prijsopbouw van dakkapel opties

70 procent van de kostprijs voor realiseren van een dakkapel optie heeft betrekking tot het aanschaffen er van. 25 procent van de kosten zijn bovendien vereist om de plaatsing te betalen door een echte vakman en met de resterende 5 procent worden de eventuele voorrijkosten betaald. Een deel van deze kosten is uiteraard uit te sparen door bijvoorbeeld de montage voor eigen rekening te nemen en te kiezen voor een bedrijf uit de buurt of de dakkapel opties zelf op te halen.

Keuzes die de kostprijs van dakkapel opties bepalen

Bij het kopen van dakkapel opties is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende keuzes een niet onbelangrijke invloed kunnen hebben op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Wij hebben deze verschillende keuzes even speciaal voor jou in een handig en gedetailleerd overzicht geplaatst.

Keuze 1: Dakkapel opties aan de buitenkant van de constructie

De belangrijkste optie die aan de buitenkant van de dakkapel wordt aangebracht is de regenpijp. Deze heeft uiteraard als functie om er voor te zorgen dat het regenwater op een efficiënte manier kan worden afgevoerd. De aansluiting van de dakkapel met het dak wordt waterdicht gemaakt. Om dit te kunnen realiseren wordt gebruik gemaakt van loodslabben of een loodvervanger. Het is eventueel ook mogelijk om een verborgen goot aan de zijkanten van de dakkapel te plaatsen. Dit oogt net iets aantrekkelijker omdat ze niet zomaar vanaf de straatkant zichtbaar is.

Keuze 2: Dakkapel opties aan de binnenkant

Wat de afwerking aan de binnenkant van je dakkapel betreft is het mogelijk om een keuze te maken uit tal van verschillende mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak bijvoorbeeld ook diverse materialen. Voor de afwerking binnenin je dakkapel is het dan ook mogelijk om gebruik te maken van met name gipsplaten, schroten of multiplex. Gipsplaat vormt in ieder geval een uitstekende ondergrond voor zowel behang als stucwerk. Schroten kunnen dan weer vooral worden aangekocht voor hun karakteristieke uitstraling terwijl multiplex een stevig en resultaat realiseert. Eventueel zou je er nog voor kunnen kiezen om als optie zogenaamde knieschotten te laten maken. Het gaat hierbij om verschuifbare schotten tot kniehoogte. Deze zijn bijzonder handig, want op deze manier wordt aanzienlijk meer bergruimte beschikbaar gesteld.

Interessante bespaartips

Zou je graag willen investeren in één of meerdere dakkapel opties? Heb je na het bouwen van de dakkapel zelf echter slechts een beperkt budget meer voor handen? In dat geval zal je graag zoveel mogelijk willen besparen op het aanschaffen en laten plaatsen van je dakkapel opties. Dat is op zich geen enkel probleem door rekening te houden met de volgende bespaartips:

  • Kies voor een bedrijf uit de buurt

Het is altijd het interessantst om je dakkapel opties te kopen en te laten plaatsen door een bedrijf bij jou uit de buurt. Dat is het geval om dat er zoals je in de prijsopbouw reeds hebt kunnen vaststellen altijd zogenaamde voorrijkosten in rekening worden gebracht voor de levering en plaatsing. Deze kosten zijn ergens gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer waardoor ze al snel behoorlijk kunnen oplopen.

  • Voer zelf de plaatsing van je dakkapel opties uit

Je kan er voor wat de plaatsing van je dakkapel opties betreft voor kiezen om deze uit te besteden aan een echte vakman, maar je kan de plaatsing veelal ook zelf doen. In dit geval is het mogelijk om zomaar één vierde van de totale kostprijs uit te sparen. Vooral voor de handige doe-het-zelvers is dit absoluut een zeer interessante bespaartip.

  • Realiseer meerdere dakkapel opties samen

Wil je er zeker van zijn dat je per dakkapel optie kan rekenen op de scherpst mogelijke prijs? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om meerdere opties in één keer aan te schaffen en te laten plaatsen. Op deze manier kan je als klant altijd rekenen op een zogenaamde kwantumkorting die zomaar een mooie 10 procent kan bedragen van het volledige kostenplaatje.

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Nieuwe dakkapel? Kies voor zink

Dakkapellen zijn in Nederland bijzonder populair. Dat is ook niet vreemd, want

Heb je een omgevingsvergunning nodig bij de aanleg van je dakkapel?

Een bekende soort uitbouw aan je huis is het aanleggen van een

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen in verschillende uitvoeringen en afwerkingen hebt.