Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

We leven in een tijd waarin bijzonder veel mensen er de voorkeur aan geven om hun woning van een echt moderne uitstraling te voorzien. Deze moderne uitstraling uit zich op verschillende vlakken waaronder ook in de dakkapel. Indien je een moderne dakkapel wenst te laten plaatsen moet er altijd rekening worden gehouden met meerdere factoren. Denk hierbij niet alleen aan het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook aan de precieze vormgeving evenals aan de kleur die wordt toegepast. Ben jij ook wel te vinden voor een modern uitziende dakkapel en wil je graag te weten komen hoe ook jij deze bij jouw woning kan realiseren? Lees dan snel verder en kom alles te weten over een moderne dakkapel!

Welk type materiaal voor een moderne dakkapel?

Op het ogenblik dat je een moderne dakkapel wil gaan realiseren is het niet meer dan normaal dat je allereerst de nodige aandacht zal willen schenken aan het materiaal welke wordt gebruikt. Op de markt onderscheiden we verschillende mogelijke materialen die hiervoor in aanmerking kunnen komen. Denk op dit vlak niet alleen aan kunststof en polyester, maar ook aan staal. In principe wordt er bij een dakkapel met een modern uiterlijk niet voor gekozen om gebruik te maken van hout, al zou dat met de juiste kleur en afwerking eventueel nog wel mogelijk kunnen zijn.

 

Uit de praktijk valt op te merken dat het vooral  de materialen kunststof en polyester zijn die het vaakst worden gebruikt voor de realisatie van een moderne dakkapel. Dit heeft bovendien niet louter te maken met de uitstraling waarover ze beschikken, maar ook met de onderhoudsvriendelijke eigenschappen. Zowel kunststof als polyester vereisen eigenlijk nauwelijks onderhoud en beschikken over een zeer aanzienlijke levensduur. Je moet er echter wel rekening mee houden dat polyester net wat duurder uitvalt. Hier komen we verder op deze pagina graag nog even uitgebreid voor je op terug.

Wat met de kleur van je moderne dakkapel?

In principe staat het je bij het realiseren van een moderne dakkapel altijd vrij om te kiezen voor een kleur die je wenst. In het merendeel van de gevallen wordt er echter vooral de voorkeur gegeven aan een strakke, neutrale kleur. Zo kiezen veel woningeigenaars er voor om een moderne dakkapel in wit of zwart te realiseren. Ook antraciet is een bijzonder populaire kleur en wordt de voorbije jaren veel vaker verkozen dan zwart. Dit niet in het minst omdat de temperatuur in een zwarte dakkapel tijdens de warmste zomerdagen nog wel eens flink kan oplopen. Wil je dit probleem niet hebben en wil je over een minstens even strakke en moderne uitstraling beschikken? Dan kan je ook de voorkeur geven aan een grijze of witte dakkapel.

Het dak van een moderne dakkapel

Er is een ongeschreven regel die stelt dat het dak van een moderne dakkapel altijd plat moet zijn. Uiteraard is dit onzin en kan je er ook perfect voor kiezen om een schuin dak te hanteren voor je moderne dakkapel, maar het is natuurlijk wel zo dat een hellend dak over een zeer karakteristieke uitstraling beschikt. Dit zorgt er voor dat ze vaak wat authentiek aandoet waardoor ze veel beter tot haar recht komt bij een klassiekere dakkapel. Toch, kan het best een mooi eindresultaat zijn wanneer je kiest voor een donkere polyester dakkapel welke wordt afgewerkt met bijvoorbeeld een schuin dak met donkere leien.

 

Kies je wel zoals het merendeel van de woningeigenaars die een moderne dakkapel prefereren voor een plat dak? In dat geval zijn er natuurlijk wel meerdere voordelen die je krijgt aangereikt. Niet alleen heb je op deze manier bijvoorbeeld de mogelijkheid om je dakkapel zonder vergunning te laten realiseren, daarnaast is het ook nog eens zo dat de kostprijs voor een plat dak doorgaans altijd in de offerte zit inbegrepen. Wil je een schuin dak toevoegen aan je dakkapel? Dan is dat niet het geval en zal je dus moeten rekening houden met een (overigens niet onaanzienlijke) meerprijs.

Prefab of maatwerk moderne dakkapel?

Net zoals bij elke stijl van dakkapel het geval is kan je er ook bij een moderne uitvoering voor kiezen om gebruik te maken van ofwel een prefab ofwel een maatwerk constructie. In principe zijn beide mogelijkheden wel interessant, alles is echter afhankelijk van de eisen waarover je beschikt. Ben jij bijvoorbeeld iemand die heel wat concrete eisen in gedachten heeft voor de realisatie van een moderne dakkapel of kan je genoegen nemen met een standaard exemplaar? In het laatste geval heb je uiteraard als voordeel dat je de moderne dakkapel zal kunnen realiseren tegen een veel scherper prijskaartje. Hou er hoe dan ook altijd rekening mee dat het verschil tussen een prefab en een maatwerk moderne dakkapel kan oplopen tot wel 30 procent in prijs. Maak daarom ook altijd voor jezelf uit of je wel over de vereiste hoeveelheid financiële middelen beschikt of niet.

Hoeveel kost een moderne dakkapel?

Bovenstaande brengt ons eigenlijk meteen bij de kostprijs waar je bij een dakkapel met moderne uitstraling rekening mee dient te houden. Het spreekt voor zich dat meerdere factoren de uiteindelijke prijs die je zal moeten betalen voor je moderne dakkapel zullen beïnvloeden. Het gaat hierbij niet uitsluitend om het type constructie, maar ook om het materiaal waar je gebruik van maakt. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven ligt het verschil in prijs tussen een prefab en een maatwerk dakkapel rond de 30 procent. Met dit in het achterhoofd kan je ook al even kijken naar de kosten afhankelijk van het gekozen materiaal. Doen we dat, dan komen we uit bij de onderstaande kosten:

 

Type dakkapel Prefab Maatwerk
Moderne kunststof dakkapel Ongeveer 3.750 euro Ongeveer 4.750 euro
Moderne polyester dakkapel Ongeveer 4.780 euro Niet mogelijk

 

Bij de afwerking van je moderne dakkapel dient er op haar beurt niet alleen aandacht te worden besteed aan de uitstraling, wat ook te denken van het comfort en de luxe waar je van kan genieten? Kies er bijvoorbeeld voor om de knieschotten af te werken, plaats een insectenhor en zorg voor een passende isolatie en ventilatie. Wil je er bovendien zeker van zijn dat je het hele jaar door kan genieten van een echt optimaal klimaat in je dakkapel? Dan is ook het laten plaatsen van een specifieke klimatisatie absoluut de moeite meer dan waard.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in een hele hoop normale woningen terug

Dakkapel verzekering

Het verschil tussen een prefab en een maatwerk dakkapel

Een dakkapel aanleggen brengt veel voordelen met zich mee. Den zo aan

dakkapel

Heb je een omgevingsvergunning nodig bij de aanleg van je dakkapel?

Een bekende soort uitbouw aan je huis is het aanleggen van een