Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Een Keralit dakkapel geniet tegenwoordig een bijzondere populariteit. Dat heeft alles te maken met het feit dat de duurzame vorm van kunststof waar gebruik van wordt gemaakt niet alleen een lange levensduur kent, daarnaast is ze ook nog eens verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kleuren. Ben jij eveneens op zoek naar een mogelijkheid om te kunnen genieten van de voordelen die een Keralit dakkapel met zich meebrengt, maar wil je eerst alle informatie voor handen hebben? In dat geval is het absoluut de moeite waard om de informatie op deze pagina te raadplegen.

Waarom kiezen voor een Keralit dakkapel?

Keralit dakkapellen zijn door de jaren heen stelselmatig populairder geworden. Dit is natuurlijk te wijten aan de zeer interessante voordelen die er aan verbonden zijn. Steeds meer mensen die eigenaar zijn van een woning kiezen er dan ook bewust voor om de voorkeur te geven aan een Keralit dakkapel in plaats van een houten exemplaar. De volgende voordelen liggen daarvan aan de basis:

 

 1. Een Keralit dakkapel is zeer duurzaam. Keralit wordt dan ook gemaakt van gerecycleerde materialen wat er voor zorgt dat er op het einde van de rit niets verloren gaat. Duurzaamheid en een prima levensduur gaan met Keralit overigens hand in hand. Je zal dan ook zonder enige twijfel echt lang kunnen genieten van je dakkapel.

 

 1. Je kan er zeker van zijn dat de kleur van je dakkapel na verloop van tijd niet zal worden aangetast. Bij een houten dakkapel moet er regelmatig worden geschilderd, maar dat geldt niet voor een exemplaar welke is gemaakt van Keralit. Je kiest een kleur en je kan er jarenlang zonder omkijken genot van ondervinden.

 

 1. Kiezen voor een Keralit dakkapel betekent dat je op verschillende vlakken kan rekenen op een zeer aanzienlijke diversiteit. Dit geldt niet alleen voor het aanbod aan kleuren (meer dan 30 verschillende), maar ook voor de montagetechnieken. Kies je bijvoorbeeld voor gepotdekselde, horizontale of verticale Keralit delen die worden gemonteerd? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

 

 1. In vergelijking met een houten dakkapel hoeft er bij een Keralit exemplaar geen rekening te worden gehouden met onderhoudskosten. Dit spaart je op korte, maar zeker op middellange tot lange termijn een behoorlijke som geld uit.

Zijn er ook nadelen aan een Keralit dakkapel verbonden?

De vele voordelen die verbonden zijn aan een Keralit dakkapel spreken voor zich. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat veel mensen er tegenwoordig de voorkeur aan geven om te investeren in een dergelijke vorm van dakkapel. Toch neemt dit niet weg dat er ook een aantal nadelen zijn waar je bij stil zal willen blijven staan. Deze nadelen zijn de volgende:

 

 • Het is niet mogelijk om een Keralit dakkapel te schilderen. Op het eerste zicht lijkt dit misschien een nadeel, maar in de praktijk valt dit best wel mee. Keralit dakkapellen zijn namelijk te kopen in meer dan 30 verschillende kleuren. De kans is dan ook bijzonder groot dat er wel een kleur bij zit die past bij je woning en waar jij je in kan vinden.

 

 • Een Keralit dakkapel is duurder in vergelijking met een houten dakkapel. Daar staat echter wel tegenover dat je geen rekening dient te houden met de periodieke onderhoudskosten. Ook de meerprijs voor bijvoorbeeld het schilderen of beitsen van je dakkapel ontbreekt bij een exemplaar die is vervaardigd van Keralit.

Hoeveel kost een Keralit dakkapel?

Eveneens een belangrijke reden waarom mensen er wel eens voor durven te kiezen om te kiezen voor een Keralit dakkapel is terug te vinden in het feit dat deze over een gemiddeld kostenplaatje beschikt. Ze mag dan wel iets duurder zijn in vergelijking met een houten exemplaar, dat neemt niet weg dat ze nog steeds flink goedkoper uitvalt in vergelijking met een dakkapel die is gemaakt van polyester. Om je een beeld te geven van hoeveel je gemiddeld dient te betalen voor een Keralit dakkapel hebben we alvast even enkele kosten voor jou op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

 

Type Keralit dakkapel Gemiddelde kostprijs
Keralit dakkapel met één draaikiepraam (1 x 2 meter) Gemiddeld 3.250 euro
Keralit dakkapel met 2 draaikiepramen (1 x 3 meter) Gemiddeld 4.100 euro
Keralit dakkapel met 2 draaikiepramen (1 x 4 meter) Gemiddeld 5.100 euro

 

Het spreekt voor zich dat niet alleen de Keralit kunststof bepalend is voor het totale kostenplaatje dat je voor je dakkapel zal moeten betalen. Andere elementen die op dit vlak een belangrijke rol spelen zijn het type glas waarvoor je kiest (enkel- of dubbel glas of hoogrendementsglas) evenals de afmetingen van de constructie. Hoe groter de dakkapel, des te meer materiaal er is vereist en des te hoger dus de globale kosten zullen uitvallen.

Welke elementen van mijn dakkapel kunnen ‘Keralit’ zijn?

Het spreekt voor zich dat het niet zomaar mogelijk is om je volledige dakkapel uit Keralit kunststof te laten vervaardigen. Veel mensen stellen zich dan ook de vraag in hoeverre een dakkapel van Keralit wel degelijk uit deze kunststof is gemaakt. Wel, dit geldt voor de volgende onderdelen:

 

 1. Het boeideel (de bovenste brede rand van je dakkapel);
 2. Het overstek (de onderzijde van het boeideel);
 3. De wangen (de zijkanten welke op 3 verschillende manieren kunnen worden bevestigd);
 4. Het front (de stroken die zich naast de kozijnen bevinden);
 5. De strook die zich (eventueel, niet altijd) boven het kozijn bevindt;

Hoe besparen op een Keralit dakkapel?

Ben je wel geïnteresseerd in het plaatsen van een Keralit dakkapel aan je woning, maar ben je nog op zoek naar één of meerdere mogelijkheden om de kosten van je dakkapel te drukken? Dat is mogelijk door rekening te houden met de onderstaande bespaartips:

 

 • Kies voor een bedrijf uit je eigen buurt

Is er in jouw buurt een dakkapelbedrijf terug te vinden welke Keralit exemplaren kan leveren en plaatsen? Zoek het dan niet nodeloos verder. Je steunt er de lokale economie mee en bovendien hou je ook de voorrijkosten zo laag mogelijk.

 

 • Kies voor een prefab Keralit dakkapel

Een Keralit dakkapel kan je zowel als prefab als, als maatwerk model laten realiseren. Ondanks het feit dat met deze laatste optie al je wensen en verwachtingen kunnen worden ingelost moet het gezegd dat een prefab exemplaar tot wel 30% voordeliger kan uitvallen. Aan jou om de afweging te maken wat het belangrijkste is.

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

dakkapel

Heb je een omgevingsvergunning nodig bij de aanleg van je dakkapel?

Een bekende soort uitbouw aan je huis is het aanleggen van een

Wat komt er kijken bij een dakkapel?

Het aanleggen van een dakkapel is een soort uitbouw aan je schuine

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in een hele hoop normale woningen terug