Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Een dakkapel toevoegen aan je huis zorgt er voor dat je als eigenaar van het pand in kwestie meteen kan rekenen op een aantal zeer interessante, sterke troeven. Dit gezegd zijnde is het helaas ook zo dat een dakkapel toevoegen aan een huis niet voor iedereen op financieel vlak even toegankelijk is. Vooral op het ogenblik dat je een grote dakkapel wenst te bouwen welke beschikt over een mooie en kwalitatieve afwerking kan het kostenplaatje namelijk al snel behoorlijk oplopen. Betekent dit dat je jouw droom over een dakkapel te kunnen beschikken maar beter meteen kunt opbergen? Absoluut niet! Een dakkapel uitverkoop bezoeken kan er namelijk voor zorgen dat ook jij binnenkort kan genieten van al het moois dat een dakkapel te bieden heeft… en dat uiteraard tegen een veel scherper prijskaartje dan normaal!

Waarom kan een dakkapel uitverkoop interessant zijn?

Mensen die er voor kiezen om een dakkapel uitverkoop te bezoeken doen dit uiteraard omwille van één zeer concrete reden. Het spreekt namelijk voor zich dat zij op deze manier hopen om een bepaalde besparing te kunnen realiseren op de kostprijs voor hun dakkapel. Dit kan op twee verschillende manieren werken. Er zijn bijvoorbeeld mensen die zo’n beperkt budget voor handen hebben dat ze zelfs de kleinste dakkapel tegen een volwaardige prijs niet kunnen realiseren, maar anderzijds zijn er ook mensen die gewoon een grotere dakkapel ambiëren. Zij trachten door het bezoeken van een dakkapel uitverkoop met hetzelfde budget een nog grotere en wellicht ook nog mooiere dakkapel te laten bouwen.

 

Het ontegensprekelijke financiële voordeel welke is verbonden aan een dakkapel uitverkoop is natuurlijk slechts één ding. Er is namelijk meer. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om in de aanloop naar het aanschaffen en laten plaatsen van hun dakkapel uitsluitend de nodige informatie op te zoeken via het internet. Daar is absoluut niets mis mee, maar het zorgt er wel voor dat ze vaak niet de mogelijkheid hebben om even met een echte specialist of vakman te overleggen. Die mogelijkheid heb je uiteraard wel op het ogenblik dat je er voor kiest om even een kijkje te gaan nemen op een dakkapel uitverkoop.

 

Een derde voordeel van een dakkapel uitverkoop is terug te vinden in het feit dat er vaak heel wat verschillende opstellingen van dakkapellen worden geplaatst. Dit betekent in de praktijk dat je als bezoeker van een dakkapel uitverkoop altijd weer nieuwe ideeën op zal kunnen doen. Voor velen is dit dan ook meteen een belangrijke extra drijfveer om een dakkapel uitverkoop te gaan bezoeken. Zo kan je niet alleen van gedachten wisselen met één of meerdere experts, je behaalt er ook nog eens een financieel voordeel mee en je krijgt automatisch nieuwe ideeën en dus meer inspiratie. Stuk voor stuk prima redenen dus om er voor te kiezen om een dakkapel uitverkoop bij je in de buurt te gaan bezoeken!

Zijn er nadelen verbonden aan een dakkapel uitverkoop?

In de basis zouden we kunnen stellen dat het bezoeken van een dakkapel uitverkoop eigenlijk alleen maar interessante voordelen met zich meebrengt. Dit niet alleen op praktisch, maar ook op financieel vlak. Echter dient er ook te worden gesteld dat een dakkapel kopen uit uitverkoop natuurlijk ook de nodige beperkingen of zelfs nadelen met zich meebrengt. Welke dat nu precies zijn wordt duidelijk door middel van de onderstaande opsomming:

 

  1. Het spreekt voor zich dat het kopen van een dakkapel uit een uitverkoop bepaalde restricties met zich meebrengt. Daar waar je bij gewone dakkapellen in principe de mogelijkheid hebt om ze relatief naar wens af te laten werken of te kopen geldt dat slechts in zeer beperkte mate ook voor dakkapellen die uit uitverkoop worden verkocht.

 

  1. Een dakkapel uitverkoop loopt veelal slechts gedurende een beperkte periode. De mooiste exemplaren die in de uitverkoop zijn terug te vinden zijn doorgaans reeds binnen de 24 uur verkocht. Wacht je met andere woorden te lang, dan ben je er meer dan waarschijnlijk aan voor de moeite. Er snel bij zijn is dus een absolute must!

 

  1. Ben je iemand die altijd al heeft gedroomd van een maatwerk dakkapel? In dat geval heeft het bezoeken van een dakkapel uitverkoop vaak helemaal geen zin. In nagenoeg alle situaties betreft het immers uitsluitend prefab constructies die worden verkocht.

 

Een mogelijks bijkomend nadeel buiten de hierboven aangegeven exemplaren is terug te vinden in het feit dat een dakkapel uitverkoop mogelijks ook helemaal niet zo dicht bij jou in de buurt zal worden gehouden. Wanneer je deze wenst te bezoeken zal je er niet alleen naar moeten rijden, maar ook moeten terugkeren en zullen ook de voorrijkosten voor de levering en plaatsing van je dakkapel wellicht alsnog stevig doorwegen in de eindsom. Omwille van deze reden is het dan ook altijd zeer belangrijk om er voor te zorgen dat je op voorhand goed berekend of een dakkapel uit uitverkoop aanschaffen jou nu wel of niet een financieel voordeel oplevert. Is dat niet het geval? Dan kan je uiteraard maar beter gewoon een nieuwe bestellen.

Wat met de garantie op je dakkapel?

In lijn met de aangegeven nadelen met betrekking tot het kopen van een dakkapel op een dakkapel uitverkoop ligt de veronderstelling dat er door de koper geen aanspraak meer kan worden gemaakt op een bepaalde garantie. Deze veronderstelling is echter compleet fout. In de praktijk is de leverancier van een dakkapel uit uitverkoop namelijk verplicht om je min of meer dezelfde garantievoorwaarden te bieden in vergelijking met een standaard dakkapel, voor zover dit tot de mogelijkheden behoort uiteraard. Hoe dan ook, indien er binnen afzienbare tijd na plaatsing van de dakkapel gebreken opduiken die duidelijk het gevolg zijn van een (fabrikage)fout, dan kan je wel degelijk nog gewoon aanspraak maken op garantie. Goed de voorwaarden nalezen is op dit vlak uiteraard wel altijd een must.

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

constructie dakkapel

Een checklist om de beste dakkapel te maken

Een dakkapel biedt vele voordelen, die ervoor zorgen dat je de dure

moderne dakkapel

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen in verschillende uitvoeringen en afwerkingen hebt.

Expert tips: Zelf een dakkapel plaatsen

Je ziet het tegenwoordig steeds meer. Een dakkapel op je woning plaatsen.