Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Indien je een offerte ontvangt voor de realisatie van een dakkapel zal je kunnen vaststellen dat er in deze offerte altijd meerdere kosten worden aangegeven. Zo wordt er een structureel onderscheid gemaakt tussen enerzijds de kosten voor het kopen van het materiaal en anderzijds de kosten welke moeten worden gemaakt voor de daadwerkelijke realisatie of plaatsing van de dakkapel in kwestie. Wil jij ook graag kunnen achterhalen wat de dakkapel prijzen inclusief plaatsen nu precies zijn en op welke manier deze mogelijks kunnen worden beïnvloed? We vertellen je er graag alles over op deze pagina!

Hoeveel bedragen de plaatsingskosten van een dakkapel?

In eerste instantie zal je bij het aanschaffen en laten realiseren van een dakkapel vooral rekening willen houden met de kosten die zijn verbonden aan het kopen van de materialen voor je dakkapel. Wat dit betreft moet je aandachtig zijn voor het verschil in kosten tussen bijvoorbeeld hout, kunststof evenals polyester. Heb je dit voldoende bekeken en kan je, je vinden in de vooropgestelde kostprijs? In dat geval is het tijd geworden om verder te kijken naar de plaatsingskosten die worden aangerekend. Deze bedragen gemiddeld zo’n 30 procent van de totale kosten die in rekening worden gebracht en zijn daardoor zeker niet onaanzienlijk.

 

Wat de plaatsingskosten van een dakkapel betreft moet er altijd rekening worden gehouden met het verschil tussen een prefab en een maatwerk uitvoering. Deze eerste optie is natuurlijk financieel het interessantst, maar brengt een zekere beperking met zich mee op vlak van mogelijkheden. Steeds meer mensen beschikken over erg concrete eisen die ze door middel van hun dakkapel gerealiseerd willen zien worden en dan is kiezen voor een prefab exemplaar geen optie. Een maatwerk dakkapel biedt dan de perfecte oplossing, hetzij tegen een niet onbelangrijke meerprijs van gemiddeld 30 procent.

 

Bovenstaande zorgt er voor dat het eigenlijk niet mogelijk is om precies aan te geven hoeveel de plaatsingskosten bedragen per dakkapel. Teveel verschillende factoren oefenen hier een directe invloed op uit. Hoe groot is de dakkapel bijvoorbeeld, dient er rekening te worden gehouden met de realisatie van een extra complexe constructie onder de vorm van bijvoorbeeld een balkon en ga zo maar door. Het zijn stuk voor stuk zaken waar je altijd de nodige aandacht aan zal willen schenken en die een directe impact kunnen hebben op de totaalprijs die is verbonden aan je dakkapel.

 

Dit gezegd zijnde is het natuurlijk wel een mogelijkheid om aan te geven hoeveel de dakkapel prijzen inclusief plaatsen bedragen voor enkele standaard uitvoeringen van dakkapellen. We hebben deze gemiddelde kosten dan ook even opgenomen in de onderstaande prijstabel.

 

Type dakkapel Gemiddelde kostprijs dakkapel
Kunststof dakkapel van 1,5 meter Gemiddeld zo’n 2.900 euro
Houten dakkapel van 1,5 meter Gemiddeld zo’n 3.200 euro
Kunststof dakkapel van 2 meter Gemiddeld zo’n 3.100 euro
Houten dakkapel van 2 meter Gemiddeld zo’n 3.500 euro
Kunststof dakkapel van 3 meter Gemiddeld zo’n 3.800 euro
Houten dakkapel van 3 meter Gemiddeld zo’n 4.000 euro
Kunststof dakkapel van 4 meter Gemiddeld zo’n 4.750 euro
Houten dakkapel van 4 meter Gemiddeld zo’n 5.000 euro

 

In de hierboven aangegeven kosten zijn niet alleen de materiaal- en de plaatsingskost inbegrepen, dit geldt eveneens voor de BTW. Eventuele opties die je wenst aan te brengen bij de dakkapel in kwestie dienen uiteraard wel nog extra te worden bijgerekend.

Hoe de plaatsingskosten voor je dakkapel beperken?

Indien je graag een dakkapel aan je huis wenst toe te voegen zal je er altijd rekening mee moeten houden dat hier toch een niet onaanzienlijk prijskaartje aan verbonden is. Dit zorgt er voor dat mensen er vaak voor kiezen om op zoek te gaan naar interessante mogelijkheden om te besparen op de eindfactuur. Voor wat de materialen betreft is dit niet zo eenvoudig, tenzij je natuurlijk genoegen kan nemen met een beperktere kwaliteit. Dat geldt echter niet voor de plaatsingskosten. De kosten voor het plaatsen van je dakkapel kunnen aanzienlijk binnen de perken worden gehouden indien je bijvoorbeeld:

 

  • Kies voor de plaatsing van een casco dakkapel;
  • Genoegen neemt met de standaard uitstraling van een prefab dakkapel;

 

Veel mensen denken dat beide mogelijkheden eigenlijk op hetzelfde neerkomen, maar dat is zeker niet juist, in tegendeel. Bij een casco dakkapel is het namelijk zo dat er uitsluitend een water- en winddichte constructie wordt geplaatst. Dit betekent dat de volledige afwerking nog voor je eigen rekening dient te worden genomen. In principe kan een prefab dakkapel op haar beurt wel volledig afgewerkt worden aangeleverd en geplaatst, maar dan wel indien je eisen en verwachtingen niet ingaan tegen de standaard eigenschappen waarover ze beschikt.

 

Het feit dat bijvoorbeeld een prefab dakkapel kant en klaar vanuit de fabriek naar het adres kan worden gebracht waar ze op de woning moet worden gemonteerd zorgt er voor dat de plaatsingskosten tot een absoluut minimum kunnen worden beperkt. Dit neemt uiteraard niet weg dat het wel zo is dat er nog steeds rekening dient te worden gehouden met bijvoorbeeld de huur van een passende kraan om de dakkapel te plaatsen evenals een vrachtwagen om de dakkapel in haar geheel te kunnen transporteren. Dit zijn kosten waar je dan ook eigenlijk niet onderuit kan.

Hou ook rekening met de voorrijkosten die worden aangerekend

Op haar beurt is het mogelijk dat de plaatsingskosten voor je dakkapel nog eens extra worden onderverdeeld. In dit geval wordt er dan ook een speciale melding gemaakt voor wat de zogenaamde ‘voorrijkosten’ betreft. Deze kosten zijn doorgaans niet standaard in de prijs voor de plaatsing inbegrepen waardoor je op dit vlak nog rekening zal willen houden met een zekere meerprijs. Hoeveel deze kosten precies bedragen is steeds afhankelijk van het dakkapel bedrijf in kwestie. Zij kunnen immers naar eigen inzicht de kilometervergoeding vastleggen. Gemiddeld kan er wel worden aangenomen dat deze tussen de 0,50 & 1 euro per kilometer is gelegen. Zou je graag de totale kosten voor de plaatsing van je dakkapel en dus ook de zogenaamde voorrijkosten stevig binnen de perken willen houden? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat het altijd de moeite waard is om een bedrijf uit de buurt onder de arm te nemen.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Dakkapel verzekering

Het verschil tussen een prefab en een maatwerk dakkapel

Een dakkapel aanleggen brengt veel voordelen met zich mee. Den zo aan

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in een hele hoop normale woningen terug

Een dakkapel aanschaffen: hout of kunststof?

Sinds de aankondiging van de uitbraak van het coronavirus werd men gevraagd