Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een dakkapel te voorzien als uitbreiding van hun bestaande woning. Een dakkapel kopen is op verschillende manieren mogelijk. Zo kan je niet alleen kiezen voor een standaard (prefab) exemplaar, maar behoort ook maatwerk tot de mogelijkheden. Bovendien kan er ook nog eens een keuze worden gemaakt tussen verschillende soorten materialen om jouw dakkapel uit te vervaardigen. Wil jij ook graag een dakkapel kopen? Dan zal de informatie op deze pagina je daar zeker bij verder kunnen helpen!

Welke dakkapel kopen?

Vooraleer over te gaan tot het bestellen van een dakkapel is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Denk op dit vlak in eerste instantie aan de afmetingen waar je dakkapel over dient te beschikken. Wat dit betreft kan je er rekening mee houden dat een standaard dakkapel over de afmetingen 150 centimeter hoog & 250 centimeter breed beschikt. Wil je graag een grotere dakkapel? Dan is dat veelal een mogelijkheid, maar het zal de kostprijs die je moet betalen uiteraard wel aanzienlijk doen toenemen.

De tweede factor die bepalend is voor de kostprijs van je dakkapel is terug te vinden in het verschil tussen een prefab exemplaar en maatwerk. Heb je geen echt concrete eisen waar je dakkapel aan dient te voldoen? In dat geval kan je al snel tot wel 30 procent besparen op het totale prijskaartje. Is het voor jou echter belangrijk dat je dakkapel tot in het kleinste detail wordt afgestemd op jouw eisen? In dat geval zal maatwerk zich automatisch opdringen.

Welk materiaal kiezen voor je dakkapel?

De keuze op vlak van afmetingen en type dakkapel is natuurlijk niet alles. Een dakkapel kopen doe je dan ook niet zonder ook even grondig stil te blijven staan bij het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Op dit zijn vooral hout, kunststof en polyester bijzonder populair. Door middel van de onderstaande prijstabel wordt het voor jou ook meteen duidelijk welke kosten er aan deze verschillende materialen voor je dakkapel verbonden zijn.

Type dakkapel Gemiddelde kostprijs
Dakkapel van hout Gemiddeld tussen 3.100 & 4.250 euro
Dakkapel van kunststof Gemiddeld tussen 3.800 & 4.800 euro
Dakkapel van polyester Gemiddeld vanaf 4.350 euro (maatwerk is bij een polyester dakkapel niet mogelijk)

De goedkoopste dakkapel kopen

Veel mensen die een dakkapel willen kopen vinden het belangrijk dat deze beschikt over zo laag mogelijke kosten. Wanneer dat eveneens geldt voor jou is het altijd de moeite waard om te kijken in de richting van een kunststof dakkapel. Een standaard dakkapel van 1,5 meter hoog en 2,5 meter breed kost je gemiddeld zo’n 3.800 euro inclusief plaatsing. Alle voordelen van een kunststof dakkapel kopen zijn:

  1. Het is voordelig en daardoor geschikt voor ieders budget;
  2. Standaard beschikt kunststof over een degelijke, isolerende werking;
  3. Er is weinig onderhoud vereist waardoor hier geen extra kosten aan verbonden zijn;

Niet alleen je dakkapel kopen is bij een kunststof exemplaar financieel interessant, dit geldt zoals gezegd eveneens voor het onderhoud,… of beter gezegd het gebrek er aan. Door het slechts zeer beperkte onderhoud dat van toepassing is bij een kunststof dakkapel is het zomaar mogelijk om een besparing tot wel 150 euro op jaarbasis te realiseren. Het spreekt voor zich dat ook dit zeer mooi meegenomen is.

Een houten dakkapel kopen

Een houten dakkapel kopen is razend populair. Veel mensen die willen investeren in een dakkapel geven de voorkeur aan hout omdat er natuurlijk heel wat interessante voordelen aan verbonden zijn. Hout beschikt dan ook niet alleen over een lage kostprijs, daarnaast ben je ook nog eens verzekerd van een zeer solide constructie. Bovendien is het mogelijk om je houten dakkapel in een kleur naar wens te stoppen waardoor ze perfect aansluit op de stijl van jouw woning. Het enige waar je bij een houten dakkapel kopen rekening mee moet houden is dat hout een bepaalde hoeveelheid onderhoud vereist. Dit komt omdat ze relatief gevoelig is voor de weersomstandigheden. Wil je ook een houten dakkapel kopen? Hou er dan altijd rekening mee dat je bovenop de aankoopprijs nog eens zo’n 150 euro jaarlijkse kosten zal moeten betalen.

Een dakkapel met extra breedte kopen?

Veel mensen die een dakkapel kopen gaan voor de standaard afmetingen. Het spreekt voor zich dat dit de voordeligste optie is, maar wat wanneer je nood hebt aan een grotere breedte? In dat geval is het zaak om te kijken in de richting van een dakkapel die breder is. In principe is het mogelijk om per extra meter breedte bij je dakkapel rekening te houden met een meerprijs van ongeveer 750 à 800 euro. Wil je graag een dakkapel kopen die over een breedte beschikt van 350 centimeter? In dat geval kan je rekening houden met deze kosten:

Type dakkapel Gemiddelde kostprijs
Houten dakkapel met breedte van 350 centimeter Vanaf gemiddeld 3.850 euro
Kunststof dakkapel met breedte van 350 centimeter Vanaf gemiddeld 4.650 euro
Prefab dakkapel met breedte van 350 centimeter Vanaf gemiddeld 4.350 euro
Polyester dakkapel met breedte van 350 centimeter Vanaf gemiddeld 5.500 euro

Besparingstips voor een dakkapel kopen

Wil jij graag een dakkapel kopen, maar is het belangrijk dat de kosten voor jouw investering zo laag mogelijk gehouden kunnen worden? In deze situatie kunnen we je alleen maar aanraden om rekening te houden met de hieronder geformuleerde bespaartips.

  • Kies voor een dakkapel van kunststof

Kunststof is een zeer solide materiaal voor een dakkapel. Het ziet er niet alleen goed uit, daarnaast beschikt ze over een duurzaam karakter en is ze goedkoop in aankoop. Een dakkapel van kunststof kopen zorgt er dan ook in de praktijk al snel voor dat je kan rekenen op een besparing van ettelijke duizenden euro’s.

  • Koop je dakkapel bij een bedrijf uit de buurt

Wil je niet alleen zo efficiënt mogelijk kunnen werken, maar bovendien ook nog eens kunnen rekenen op zo beperkt mogelijke voorrijkosten? Kies dan altijd voor een bedrijf uit de buurt! Het zal je op het einde van de rit zeker een extra financieel voordeel opleveren en je steunt er de lokale economie mee.

  • Kies voor standaard afmetingen

Wil je een mooie dakkapel kopen in de stijl en het materiaal die je wenst, maar toch tegen een scherpe prijs? Kies dan voor een prefab exemplaar! Je bespaart op deze manier al snel zo’n 30 procent op de normale kostprijs.

Helpt vergelijken?

Wij raden je zeker aan om meerdere offertes van lokale specialisten te vergelijken. Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen sterk verschillen per dakkapelspecialist. Vergelijk dus altijd voordat je koopt: dakkapel offertes vergelijken.

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

dakkapel

Heb je een omgevingsvergunning nodig bij de aanleg van je dakkapel?

Een bekende soort uitbouw aan je huis is het aanleggen van een

Dakkapel verzekering

Het verschil tussen een prefab en een maatwerk dakkapel

Een dakkapel aanleggen brengt veel voordelen met zich mee. Den zo aan

Dakkapel anno 2023: trends en innovaties

Dakkapellen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat ze extra ruimte