Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Een dakkapel kant en klaar laten plaatsen is altijd al erg populair geweest. Dit komt niet alleen door het feit dat je er als eigenaar van de woning haast geen omkijken meer naar hebt, daarnaast is het ook zo dat er een financieel voordeel aan verbonden is. Zou jij ook graag snel en eenvoudig willen kunnen genieten van alle voordelen die een dakkapel met zich meebrengt? In dat geval kan kiezen voor een kant en klaar exemplaar voor jou de moeite zeker waard zijn!

Wat omvat een dakkapel kant en klaar?

Zoals de naam van deze dakkapel reeds laat vermoeden is ze bij oplevering volledig afgewerkt. Dit betekent niet alleen dat alles in het interieur is voorzien, maar ook de buitenkant is tot in de puntjes afgewerkt. In principe moet je er na de plaatsing van je dakkapel kant en klaar meteen voor kunnen kiezen om er gebruik van te maken. Althans in grote lijnen uiteraard. Hoe dan ook kunnen we dus stellen dat een dakkapel kant en klaar de volgende zaken bevat:

 

  1. De constructie van de dakkapel;
  2. De afwerking aan de binnenkant van de dakkapel;
  3. De afwerking aan de buitenkant van de dakkapel;

 

Naast bovenstaande is het ook mogelijk dat er meteen bij oplevering reeds verschillende opties zijn voorzien. Voorwaarde hiervoor is echter wel dat je dit op voorhand duidelijk hebt aangegeven waardoor men er in de fabriek of in het dakkapel bedrijf rekening mee heeft kunnen houden. Mocht achteraf blijken dat je nog één of misschien zelfs meerdere opties over het hoofd hebt gezien is het als vanzelfsprekend altijd mogelijk om deze alsnog toe te voegen.

Welke voordelen kent een dakkapel kant en klaar?

De belangrijkste redenen waarom erg veel mensen er voor kiezen om gebruik te maken van een dakkapel kant en klaar zijn terug te vinden in de vele interessante voordelen die er aan verbonden zijn. Vergis je namelijk niet, ondanks het feit dat de standaard mogelijkheden om een dakkapel kant en klaar af te werken misschien enigszins beperkt zijn moet het wel gezegd dat er ook heel wat interessante voordelen aan verbonden zijn. Welke voordelen dit precies zijn maken we je graag duidelijk middels het onderstaande overzicht:

 

  1. Een dakkapel kant en klaar kan perfect in één dag worden geplaatst. Dit zorgt er niet alleen voor dat de overlast tot een minimum kan worden beperkt, daarnaast is het ook nog eens zo dat je niet lang hoeft te wachten vooraleer je de dakkapel daadwerkelijk kan gaan gebruiken.

 

  1. Door te kiezen voor een prefab dakkapel die kant en klaar wordt geplaatst verklein je het risico op lekkages aanzienlijk. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat de plaatsing bij voorkeur dient te gebeuren door een ervaren vakman die over alle vereiste kennis beschikt.

 

  1. Het feit dat een dakkapel kant en klaar in de fabriek wordt gefabriceerd betekent dat je altijd bent verzekerd van een uitstekende afwerking en kwaliteit. Het hoeft evenwel niet te worden gezegd dat de kwaliteit van je dakkapel wel altijd zal worden beïnvloed door de materialen waarvoor je hebt gekozen.

 

  1. Bij het realiseren van een maatwerk dakkapel zal je niet alleen rekening moeten houden met meer overlast, daarnaast is er ook altijd sprake van heel wat meer bouwafval. Dat geldt niet voor een dakkapel kant en klaar laten plaatsen. Op deze manier kan je dan ook altijd genieten van zo laag mogelijke transportkosten.

 

  1. Je geniet door middel van een kant en klare dakkapel over de hele lijn van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Veel mensen hebben geen voldoende budget voor handen om een maatwerk exemplaar te laten plaatsen waardoor de keuze voor een kant en klare prefab uitvoering doorgaans al snel is gemaakt.

Dient er ook rekening te worden gehouden met bepaalde nadelen?

Een dakkapel is niet alleen maar iets wat nieuwe, praktische mogelijkheden toevoegt aan je woning. Een dakkapel is ook aan de buitenkant namelijk een zeer opvallend element. Omwille van deze reden willen mensen vaak dat hun dakkapel over unieke eigenschappen komt te beschikken. Dit geldt overigens niet alleen voor de binnen-, maar ook voor de buitenkant van de dakkapel. Wanneer dat ook jouw idee is valt dat net wat minder eenvoudig te realiseren middels een dakkapel kant en klaar. In het merendeel van de gevallen betreft het hier dan ook een vrij standaard uitvoering die in lijn kan liggen met ieders verwachtingen, maar nooit honderd procent maatwerk kan omvatten. Dit is dus wel een punt waar je rekening mee zal willen houden bij het aanschaffen van een dakkapel kant en klaar.

Hoeveel kost een dakkapel kant en klaar realiseren?

Vooraleer je de definitieve keuze zal maken om een dakkapel kant en klaar te realiseren spreekt het voor zich dat je ook een glashelder zicht zal willen hebben op de gemiddelde kostprijs waar je hiervoor rekening mee dient te houden. Wat dit betreft is het goed om te weten dat het merendeel van de prefab, kant en klare dakkapellen die worden verkocht zijn gemaakt van kunststof. Dit betekent dat je voor een instapmodel kan rekenen op een kostprijs van ongeveer 4.000 euro. Let op, de kwaliteit van de kunststof zal op dit vlak altijd bepalend zijn voor de uiteindelijke kostprijs waarmee je wordt geconfronteerd.

 

Een andere factor die van invloed is op de kostprijs van een dakkapel kant en klaar heeft betrekking tot de eventuele opties die moeten worden voorzien. Het plaatsen van een insectenhor kan bijvoorbeeld interessant zijn wanneer je in een omgeving woont met veel groen of gewoon om de vervelende muggen tijdens de zomer buiten te houden. Heb je er voor gekozen om je dakkapel in te richten als slaapkamer? Zorg er dan bij voorkeur altijd voor dat deze goed kan worden verduisterd, bijvoorbeeld door het voorzien van rolluiken. In ieder geval mag het duidelijk zijn, afhankelijk van de gewenste (extra) opties is het zeker mogelijk dat het prijskaartje van je dakkapel kant en klaar nog wat verhoogd.

 

Hou er tot slot ook nog rekening mee dat er voor de plaatsing van een dakkapel kant en klaar altijd speciaal transport is vereist met een hijskraan. Hoe langer het duurt om de dakkapel te plaatsen (bijvoorbeeld door de aanwezigheid van bepaalde hindernissen), des te hoger het totale kostenplaatje zal uitvallen. Doe bij voorkeur ook altijd een beroep op een dakkapel bedrijf uit de buurt. Je zal kunnen vaststellen dat de voorrijkosten op deze manier aanzienlijk binnen de perken kunnen worden gehouden.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in een hele hoop normale woningen terug

Dakkapel anno 2023: trends en innovaties

Dakkapellen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat ze extra ruimte

Wat komt er kijken bij een dakkapel?

Het aanleggen van een dakkapel is een soort uitbouw aan je schuine