Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Omdat veel mensen slechts één keer in hun leven gaan investeren in het aanschaffen en laten plaatsen van een dakkapel willen ze het dan maar meteen helemaal goed doen. Ze kiezen er bijgevolg niet alleen voor om gebruik te maken van de beste materialen voor hun dakkapel, daarnaast geven ze ook de voorkeur aan een echt groot exemplaar. Een dakkapel 10 meter brengt wat dat betreft natuurlijk heel wat interessante mogelijkheden met zich mee. Heb je altijd al gedroomd van een imposante slaapkamer in je huis of wil je graag die ruime badkamer creëren met een stukje wellness in verwerkt? Door een dakkapel 10 meter toe te voegen aan je woning behoort het allemaal tot de mogelijkheden!

Hoeveel kost een dakkapel 10 meter?

Ondanks het feit dat een dakkapel 10 meter natuurlijk in de praktijk een ongelofelijk aantal mogelijkheden met zich meebrengt moet het gezegd dat er ook niet onaanzienlijke kosten aan verbonden zijn. Indien je wenst te investeren in een dakkapel 10 meter zal je dan ook altijd een passend budget moeten voorzien. Wil je de kosten toch een beetje kunnen drukken ben je zelf wel handig waardoor je met name de afwerking voor je eigen rekening kan nemen? In dat geval is het mogelijks de moeite waard om te kijken in de richting van een casco uitvoering voor wat een dakkapel 10 meter betreft. Een dergelijke uitvoering kan reeds worden aangekocht voor een kostprijs vanaf ‘slechts’ 8.200 euro incl. BTW. Je dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat het hierbij uitsluitend gaat om een dakkapel die water- en winddicht is afgewerkt. De verdere afwerking dient dus nog te gebeuren.

 

Ben je toch niet meteen te vinden voor het kopen van een gewone casco dakkapel 10 meter en wil je eerder de voorkeur geven aan een prefab uitvoering waarbij er reeds sprake is van bijvoorbeeld 2 ramen en 3 draaikiepramen? Ook dat is natuurlijk een mogelijkheid. In dit geval zal je er wel bij stil moeten blijven staan dat de aanwezigheid van deze ramen het prijskaartje van je dakkapel 10 meter meteen de hoogte in zal stuwen. Voor een kunststof dakkapel 10 meter met deze ramen betaal je dan ook al snel zo’n slordige 11.000 euro. Voor een (kwalitatieve) houten variant ligt de kostprijs al snel rond de 12.500 euro.

Welke voordelen brengt een dakkapel 10 meter met zich mee?

Het realiseren van een dakkapel 10 meter brengt altijd een groot aantal niet onbelangrijke voordelen met zich mee voor jouw woning. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het feit dat hierdoor de waarde van je huis toeneemt. Dit betekent dan wel een hogere WOZ-waarde waardoor je meer belastingen zal moeten betalen, maar daarnaast zal je bij een mogelijke verkoop van je huis natuurlijk ook een grotere overnameprijs ontvangen. In principe kunnen we dan ook concluderen dat het doen van een investering in een dakkapel 10 meter er altijd één is met oog op de toekomst.

 

Het spreekt voor zich dat de financieel meerwaarde welke een dakkapel voor je huis kan realiseren uiteraard niet het enige voordeel is. Wat is er dan nog meer? Door het plaatsen van een dakkapel 10 meter wordt het comfort van je huis verbeterd en daarnaast kan je ook nog eens rekenen op een optimalere lichtinval. Tel daar ook nog eens bij op dat je vanuit een dakkapel veelal over een erg mooi uitzicht op de omgeving beschikt en het mag duidelijk zijn dat er voor kiezen om een dakkapel 10 meter te realiseren beslist een aanrader is te noemen.

Zijn er ook nadelen aan een dakkapel 10 meter verbonden?

Indien je er voor kiest om een dakkapel 10 meter te laten realiseren bij je woning spreekt het voor zich dat je niet meteen kiest voor een klein, maar wel voor een zeer groot exemplaar. Dat betekent dat ook de kosten er naar zijn. In het bijzonder indien je een dakkapel 10 meter op maat van je wensen laat realiseren met bijvoorbeeld een hellend dak kunnen de verschuldigde kosten al snel erg hoog uitvallen. Een bijkomend nadeel is bovendien terug te vinden in het feit dat je bij de realisatie van een dakkapel 10 meter ook altijd rekening dient te houden met het aanvragen van een bouwvergunning. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze niet voldoet aan de vooropgestelde maximumafmetingen voor het vergunningsvrij bouwen van een dakkapel.

Hoe besparen op de kostprijs van een dakkapel 10 meter?

De beschikking hebben over de niet onaanzienlijke hoeveelheid extra ruimte die een dakkapel 10 meter weet te creëren is natuurlijk fantastisch. Daar staat echter tegenover dat je er rekening mee dient te houden dat er hier ook enkele niet onaanzienlijke kosten aan verbonden zijn. Een dakkapel 10 meter is in de praktijk één van de grootste exemplaren die je kan laten plaatsen. Dit zorgt er voor dat je vaak ook stevig in de buidel moet gaan tasten. Wil jij graag een dakkapel 10 meter aan je woning toevoegen, maar zoek je toch nog naar mogelijkheden om te besparen op de kostprijs die daarvoor wordt aangerekend? In dat geval zouden de onderstaande bespaartips je daar zomaar even bij kunnen helpen.

 

  • Ga voor een casco dakkapel 10 meter

Tegenwoordig zijn er ongelofelijk veel handige doe-het-zelvers. Deze mensen vinden het fantastisch om zelf creatief bezig te zijn, ook voor wat hun dakkapel betreft. Wanneer dit ook van toepassing is op jou kan het de moeite waard zijn om er voor te kiezen om een casco dakkapel 10 meter aan te schaffen. Een dergelijke dakkapel is weliswaar reeds water- en winddicht gemaakt, maar de afwerking moet jij voor je rekening nemen. Hierdoor kan je niet uitsluitend behoorlijk wat geld besparen, bovendien doe je de afwerking ook volledig op jouw eigen tempo.

 

  • Kies indien mogelijk voor een bedrijf uit je eigen omgeving

Ben je toch genoodzaakt om je dakkapel door een echte expert te laten realiseren? In dat geval is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op de diensten van een dakkapelbedrijf bij jou uit de buurt. Dit zorgt er voor dat je de zogenaamde voorrijkosten (die toch kunnen oplopen tot een slordige 0,50 euro per kilometer) behoorlijk binnen de perken kan houden. In principe heb je verder aan deze voorrijkosten toch helemaal niets, dus kan je ze maar beter zoveel mogelijk drukken toch?

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

dakkapel voorbeeld

Nieuwe dakkapel? Kies voor zink

Dakkapellen zijn in Nederland bijzonder populair. Dat is ook niet vreemd, want

De onderhoudsvrije dakkapel: Mythe of werkelijkheid?

Heb jij ruimte voor het plaatsen van een dakkapel, dan is dit

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in een hele hoop normale woningen terug