Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten dakbedekking dakkapelWanneer je er voor kiest om een dakkapel te plaatsen spreekt het voor zich dat deze waterdicht moet zijn. Om er voor te zorgen dat er geen water tot in de dakkapel door kan dringen is het van belang om gebruik te maken van een kwalitatieve dakbedekking. Op vlak van dakbedekking voor een dakkapel bestaan er heel veel verschillende mogelijkheden die stuk voor stuk niet alleen over hun eigen uitstraling, maar ook over hun eigen kwaliteit beschikken. Wil je graag een goed beeld hebben van de opties die op de markt zijn terug te vinden inclusief de kostprijs waarover ze beschikken? Al deze informatie is terug te vinden op deze pagina!

*Tip:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.

Hoeveel kost de dakbedekking voor een dakkapel?

Op het ogenblik dat je begint met jezelf te oriënteren met betrekking tot de verschillende opties op vlak van dakbedekking wordt meteen duidelijk dat er een structureel onderscheid wordt gemaakt tussen de dakbedekking voor een plat en een hellend dak. In het geval van een plat dak wordt er doorgaans gebruik gemaakt van bitumen, EPDM of een groendak. Is er sprake van een hellend dak? Dan is het weer het interessantst om te kiezen voor kunstleien, bitumenleien of natuurleien. Ook betonpannen kunnen in deze situatie uiteraard worden gebruikt. Wij hebben de verschillende kosten afhankelijk van het type dakbedekking alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Soort dakbedekking Type dak Gemiddelde kostprijs
Bitumen Plat dak Tussen 45 & 65 euro
EPDM Plat dak Tussen 30 & 76 euro
Groendak Plat dak Tussen 45 & 80 euro
Kunstleien Hellend dak Tussen 35 & 70 euro
Bitumenleien Hellend dak Tussen 35 & 45 euro
Natuurleien Hellend dak Tussen 60 & 200 euro
Betonpannen Hellend dak Tussen 24 & 42 euro

 

De prijs zoals aangegeven in bovenstaande prijstabel wordt in rekening gebracht per vierkante meter. De BTW is in deze prijs reeds inbegrepen.

Tot 30% besparen op de kosten van dakbedekking voor een dakkapel

Het is perfect mogelijk om een aanzienlijke besparing te realiseren op de kostprijs van een dakkapel, enkel en alleen door het uitvoeren van een objectieve vergelijking. Het aanvragen van een offerte voor dakbedekking dakkapel bij verschillende bedrijven kan er voor zorgen dat je zeer eenvoudig de voordeligste partij er tussenuit kan halen. Zowel de prijzen die in rekening worden gebracht voor het materiaal op zich als voor de arbeid die moet worden verricht zijn immers niet vastgesteld. Dit zorgt er voor dat een vergelijking uitvoeren in één klap duidelijk maakt welke partij je de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding weet te bieden.

De prijsopbouw van dakbedekking dakkapel

Voor het realiseren van dakbedekking dakkapel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het prijskaartje uit verschillende delen bestaat. De belangrijkste kost is terug te vinden in de arbeid die moet worden verricht. Deze neemt zo’n 60 procent van de kosten in. 35 procent van de kosten is voorbehouden voor het aanschaffen van het materiaal terwijl de overgebleven 5 procent wordt gebruikt om de voorrijkosten in te dekken. Het spreekt voor zich dat de exacte indeling van de prijsopbouw onderhevig is aan de keuzes van de klant. Er voor kiezen om zelf de dakbedekking aan te brengen kan er namelijk bijvoorbeeld voor zorgen dat de arbeidskosten nagenoeg volledig komen te verdwijnen.

Keuzes die de kostprijs van een dakbedekking dakkapel kunnen beïnvloeden

Zoals reeds eerder op deze pagina aangegeven dienen er met betrekking tot de dakbedekking voor je dakkapel diverse keuzes te worden gemaakt. Deze keuzes hebben allen een bepaalde invloed op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Wij hebben de belangrijkste zaken waar je rekening mee dient te houden alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort dakbedekking

De eerste keuze is meteen één van de belangrijkste. Ze heeft dan ook betrekking tot het type materiaal waar gebruik van wordt gemaakt voor het realiseren van de dakbedekking. Zoals reeds eerder aangegeven is het belangrijk om er bij stil te blijven staan dat bepaalde materialen uitsluitend gebruikt kunnen worden bij een plat of bij een hellend dak. Goed de verschillende materialen, hun uitstraling evenals hun kostprijs vergelijken is noodzakelijk om uiteindelijk op dit vlak de juiste keuze te kunnen maken.

Keuze 2: De afwerking van dakbedekking dakkapel

Wordt er gebruik gemaakt van een plat dak voor je dakkapel? In dat geval kan deze worden afgewerkt door middel van een daktrim. Het betreft hier een profiel die is gemaakt van aluminium of zink waarbij de keuze kan worden gemaakt tussen een afwerking met een ronde of met een rechthoekige vorm. Naar een ronde afwerking wordt verwezen als zijnde een kraaltrim. Het is uiteraard aangeraden om te kiezen voor een daktrim die aansluit bij de uitstraling van je huis en dakkapel.

Interessante bespaartips

Het realiseren van een mooie, kwalitatieve dakbedekking voor je dakkapel kan een niet onaanzienlijk bedrag kosten. Gelukkig bestaan er verschillende interessante bespaartips die als resultaat kunnen hebben dat het kostenplaatje voor je dakbedekking dakkapel aanzienlijk kan worden gedrukt. Wij hebben deze verschillende bespaartips alvast even voor jou op een rijtje gezet.

  • Kies voor een scherp geprijsd materiaal

Wanneer je de kostprijs van je dakbedekking wenst te drukken is het altijd belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de aankoopprijs van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Er bestaan zoals reeds aangegeven heel veel verschillende materialen die ten opzichte van elkaar aanzienlijk in prijs kunnen verschillen. Vooral betonpannen zijn bij een hellend dak een zeer voordelig te noemen materiaal. 

  • Kies voor een bedrijf uit je eigen omgeving

Wil je de zogenaamde voorrijkosten drukken die voor het plaatsen van dakbedekking op een dakkapel in rekening worden gebracht? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een beroep te doen op een gespecialiseerd bedrijf die in je eigen omgeving is gelegen. Door de afstand tussen de locatie van het bedrijf en jouw huis te drukken is het mogelijk om de voorrijkosten van 5 procent te ontlopen.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen

Het is voor het merendeel van de mensen uiteraard niet mogelijk om zelf de dakbedekking op hun dakkapel te plaatsen. Dat neemt echter niet weg dat er door zelf de handen uit de mouwen te steken behoorlijk wat geld kan worden bespaard. Leg eventuele materialen klaar en luister goed naar hetgeen waarbij je de vakman kan assisteren. Op deze manier kan er toch wel wat op de arbeidskosten met betrekking tot het plaatsen van dakbedekking dakkapel worden bespaard.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

10x veelgemaakte fouten dakkapel

Een dakkapel op het dak van je woning biedt vele voordelen, waaronder

dakkapel

Heb je een omgevingsvergunning nodig bij de aanleg van je dakkapel?

Een bekende soort uitbouw aan je huis is het aanleggen van een

Wat komt er kijken bij een dakkapel?

Het aanleggen van een dakkapel is een soort uitbouw aan je schuine