Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je ziet het tegenwoordig steeds meer. Een dakkapel op je woning plaatsen. Het is zeker een goede toevoeging voor op een zolder of de bovenste verdieping van je woning.

Het is een goede mogelijkheid om zelf een dakkapel op een woning te plaatsen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, maar je hebt je wel aan allerlei regels te houden. Daarom is het goed om alles eerst uit te zoeken, voordat je zomaar een dakkapel gaat plaatsen.

Waarom zelf een dakkapel plaatsen?

Als eerst is het natuurlijke en logische vraag waarom je zelf een dakkapel wilt plaatsen. Waarom laat je het niet gewoon door iemand anders doen? De hoofdreden die de meeste mensen hiervoor hebben is om geld te besparen.

Wanneer je iemand anders voor je aan het werk zet, moet je ook alle manuren betalen. Je betaalt ook al alle kosten die daarbij komen kijken. Daarom is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die je hebt om het zelf te gaan doen. Zo bespaar je geld en dit kun je misschien weer op andere plekken in je huis steken.

Het kostenplaatje

Voordat je zomaar een dakkapel kunt gaan plaatsen, is het goed om te kijken naar het kostenplaatje. Je betaalt misschien de manuren niet, maar je hebt wel rekening te houden met verschillende andere kosten. Hier kun je het beste een overzicht voor maken.

Als je een overzicht hebt gemaakt voor de dakkapel kosten, kun je direct zien welke mogelijkheden je hebt en wat wel en niet handig is. Op die manier zorg je ervoor dat het makkelijker wordt om bij te houden wat je wel en niet kunt gaan doen. Zo voorkom je dat het allemaal wat chaotisch gaat.

Vergunningen

Verder is het goed om te weten dat je een vergunning nodig hebt als je op een bepaalde manier een dakkapel wilt plaatsen. Je mag dus niet overal zomaar een dakkapel plaatsen. Daarom is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die je hebt voor een vergunning.

Als je hier zelf niet zoveel verstand van hebt, dan is het goed om bij de gemeente hier navraag voor te doen. Vooral wanneer je een huurwoning hebt, moet je ook rekening houden met de huurbaas. Je mag namelijk niet zomaar wat aan de bestaande bouw van een huurwoning veranderen.

Een stappenplan

Zodra je zeker weet dat je een dakkapel mag gaan bouwen, dan kun je aan de slag met het stappenplan. Wanneer je een stappenplan maakt, moet je rekening houden met je eigen tijd, maar ook met het jaargetijde. Je kunt namelijk niet met een strenge winter je dak er half uit hebben liggen.

Het is goed om samen met de mensen waarmee je woont een stappenplan op te stellen. Vooral wanneer je alles zelf gaat doen kan je nog wel eens tijdgebrek hebben. Je kunt dan het beste een ruim stappenplan hebben om dit soort dingen te kunnen voorkomen.

Veel gemaakte fouten tijdens de bouw

Er zijn enkele fouten die erg veel gemaakt worden bij het bouwen van een dakkapel. De eerste fout is dat mensen geen vergunningen aanvragen. Het is van groot belang dat je nagaat waar je een vergunning voor nodig hebt en waarvoor niet. Zo voorkom je een hele hoop gedoe.

Daarnaast is het ook altijd goed om met de buren te overleggen wat hun ervan vinden. Je buren gaan namelijk wel tegen een dakkapel aan moeten kijken. Vooral wanneer je aan hun kant wilt gaan bouwen kan dit wel eens voor gezeur zorgen. Zorg er daarom voor dat je alles met je omgeving overlegt.

Toch een bedrijf inschakelen

Wanneer het je toch allemaal teveel wordt, is het goed om een bedrijf in te schakelen. Een dakkapel plaatsen is namelijk geen makkelijk werk. Soms is het dan beter om het door experts te laten doen. Zij weten namelijk precies wat handig is en wat niet.

Op het moment dat je een bedrijf inschakelt zullen zij zo snel mogelijk voor je aan de slag gaan. Zij gaan kijken welke mogelijkheden hun hebben en wat de beste opties zijn voor een dakkapel. Zij zullen ook advies geven wanneer het toch beter is om niet zomaar een dakkapel te plaatsen.

Vraag om extra hulp

Het is voor sommige mensen soms best lastig om een bedrijf in te schakelen. Misschien komt dit doordat er geen bedrijf in de buurt zit of dat een dakkapel door hun zelf geplaatst moet worden. Het is dan goed om te kijken of je extra hulp in je omgeving kunt krijgen.

Er zijn vast mensen in je omgeving die wat meer verstand hebben van een dakkapel dan dat jij hebt. Dan is het goed om deze mensen om hulp te vragen. Op die manier weet je zeker dat de dakkapel op een goede manier op je woning wordt gezet. Zo voorkom je onnodige fouten die voor veel vervelende dingen zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *