Kosten dakkapel 7 meter

Kosten dakkapel 7 meterEen dakkapel met een breedte van 7 meter is er één die uiteraard niet iedereen zomaar op zijn of haar dak zal laten bouwen. Toch wordt een dergelijke, zeer grote dakkapel steeds populairder. Dit heeft voor een niet onaanzienlijk deel te maken met het feit dat mensen altijd maar groter willen wonen, maar niet altijd de financiële mogelijkheden hebben om zomaar een groter stuk bouwgrond te kopen. Bovendien is het haast kenmerkend voor een dakkapel met een breedte van 7 meter dat deze over een zeer aanzienlijke lichtinval beschikt. Wil jij eveneens een dakkapel met een breedte van 7 meter realiseren, maar wil je vooral eerst weten aan welke financiële eisen je hiervoor dient te voldoen? Wij hebben al deze informatie en nog zoveel meer met betrekking tot een dakkapel 7 meter op deze pagina voor jou op een rijtje gezet.

*Tips:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.
  • Wist je al dat een dakkapel van alle verbouwingen de meeste waarde oplevert? Een kleine zolder kan omgetoverd worden tot een geheel nieuwe slaapkamer!

Inhoud:

Hoeveel kost een dakkapel 7 meter?

De prijs die in rekening wordt gebracht voor een dakkapel 7 meter is altijd (deels) gebaseerd op het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Dit betekent dat er onderling sprake kan zijn van een niet onbelangrijk prijsverschil waar je bij voorkeur toch maar even kunt stil bij blijven staan. Om er zeker van te zijn dat je op dit vlak niets over het hoofd ziet hebben we even de kostprijs van een dakkapel 7 meter die is opgebouwd uit verschillende materialen voor jou op een rijtje gezet middels de hieronder weergegeven prijstabel.

Type dakkapel Gemiddelde kostprijs
Houten dakkapel 7 meter Vanaf gemiddeld 6.550 euro
Kunststof dakkapel 7 meter Vanaf gemiddeld 6.475 euro
Keralit dakkapel 7 meter Vanaf gemiddeld 6.750 euro

Tot 30% besparen op een dakkapel 7 meter

Het prijskaartje van een dakkapel 7 meter kan vrij hoog uitvallen. Gelukkig bestaan er ook een aantal mogelijkheden om te besparen op deze kostprijs. Wist je bijvoorbeeld dat het altijd de moeite waard is om een offerte op te vragen bij meerdere dakkapelspecialisten? Op deze manier kan je zeer eenvoudig een vergelijking uitvoeren waardoor je in geen tijd weet te achterhalen wat nu wel en wat nu vooral geen goede prijs is voor jouw dakkapel 7 meter. Dit kan op het eerste zicht misschien een beetje overbodige moeite lijken, maar in de praktijk kan je zo tot zomaar even 30 procent besparen.

De prijsopbouw van een dakkapel 7 meter

De exacte prijsopbouw van een dakkapel 7 meter valt maar moeilijk te zitten. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze onderhevig is aan verschillende invloeden. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan het feit of je de plaatsing van de dakkapel (deels) zelf gaat doen of niet. Is dat het geval, dan zullen de arbeidskosten een beperkter deel van het totale kostenplaatje in beslag nemen. Standaard ziet de prijsopbouw er echter veelal hetzelfde uit. Zo is de materiaalkost goed voor 45 procent van het totale prijskaartje. De arbeidskosten nemen 30 procent in beslag, 20 procent is voorbehouden voor de levering en plaatsing van de kozijnen en de resterende 5 procent is vereist voor het indekken van de afvoerkosten.

Keuzes die de kostprijs van een dakkapel 7 meter beïnvloeden

Het is vanzelfsprekend dat er door jou als mogelijke, potentiële eigenaar van een dakkapel 7 meter verschillende keuzes moeten worden gemaakt. Al deze keuzes zullen stuk voor stuk een bepaalde invloed hebben op de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor een dakkapel 7 meter. Om er zeker van te zijn dat je niets over het hoofd ziet hebben we alvast de belangrijkste even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het materiaal van jouw dakkapel 7 meter

Een zeer belangrijke keuze, niet alleen voor de uitstraling waar je dakkapel over beschikt, maar ook voor de kostprijs gaat schuil in het materiaal. In principe beschik je op dit vlak over meer mogelijkheden dan alleen de drie hierboven vermelde materialen, want ook polyester zou een optie kunnen zijn. Dit is echter een materiaal welke nog duurder is in vergelijking met de drie materialen zoals in bovenstaande prijstabel weergegeven. Een extra vergelijking uitvoeren tussen de diverse materialen waaruit een dakkapel 7 meter kan bestaan is dan ook altijd een aanrader.

Keuze 2: De dakconstructie

De dakconstructie van een dakkapel kan op twee verschillende manieren worden gerealiseerd. In eerste instantie kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een plat dak. Dit is financieel altijd het interessantst omdat deze dakconstructie standaard in de offerte is inbegrepen. Kies je toch liever voor een schuin dak? In dat geval moet er rekening worden gehouden met een gemiddelde meerprijs die is gelegen rond de 1.000 euro.

Interessante bespaartips

Denk je er ook aan om te investeren in een dakkapel 7 meter, maar ben je nog op zoek naar een aantal (extra) interessante mogelijkheden om een besparing te realiseren op de aankoopprijs? Wij hebben nog een aantal zeer interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

  • Kies voor een plat dak

Op het eerste zicht lijkt er geen prijsverschil te bestaan tussen een plat en een schuin dak, maar dat is wel degelijk het geval. Standaard is namelijk uitsluitend de kostprijs van een plat dak voor een dakkapel inbegrepen in de offerte. Wil je de kosten van je dakkapel 7 meter drukken? In dat geval is het altijd het interessantst om te kiezen voor een dakkapel met een plat dak. Zo kunnen extra kosten voor de dakconstructie alvast worden uitgesloten.

  • Steek zelf ook de handen uit de mouwen

Het zelf bouwen van een dakkapel 7 meter is uiteraard niet mogelijk, maar je kan wel (een deel van) de afwerking voor jouw eigen rekening nemen. Zelfs op deze manier is het mogelijk om een zeer aantrekkelijke besparing te realiseren op de uiteindelijke factuur voor jouw dakkapel 7 meter.

  • Kies voor een dakkapelspecialist uit je buurt

De voorrijkosten die door een dakkapelspecialist in rekening kunnen worden gebracht zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Hoe verder de specialist bij je vandaan is gevestigd, des te hoger de kosten uiteindelijk zullen uitvallen. Wil je de meerprijs op vlak van voorrijkosten kunnen drukken? Dan is kiezen voor een dakkapelspecialist bij jou uit de buurt altijd een aanrader.

Vergelijk dakkapelspecialisten in jouw regio!

Dakkapellen komen in verschillende soorten en maten. Omdat het veelal om maatwerk gaat zijn de prijzen moeilijk te bepalen. Vraag daarom eerst diverse offertes en vergelijk de opties en de prijzen. Vul hieronder je postcode in (vervolgens het formulier) en bespaar ook.

Dakkapel anno 2023: trends en innovaties

Dakkapellen zijn de afgelopen jaren …

De onderhoudsvrije dakkapel: Mythe of werkelijkheid?

Heb jij ruimte voor het plaatsen …

Expert tips: Zelf een dakkapel plaatsen

Je ziet het tegenwoordig steeds …

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in …

dakkapel voorbeeld

Nieuwe dakkapel? Kies voor zink

Dakkapellen zijn in Nederland bijzonder …

moderne dakkapel

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen …