Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten dakkapel 6 meterIn bepaalde gevallen volstaat het niet zomaar om een kleine dakkapel te laten bouwen op het dak van je huis. Veel mensen willen de ruimte die door de nieuwe dakkapel wordt gerealiseerd gebruiken om er bijvoorbeeld een groot kantoor in te maken. Niet zelden wordt er zelfs voor gekozen om de ruimte op te delen waardoor bijvoorbeeld twee extra slaapkamer ontstaan. Ben jij ook van plan om een grote dakkapel 6 meter te laten bouwen, maar wil je er zeker van zijn dat je hiervoor over voldoende budget beschikt? Lees dan snel verder en achterhaal meteen heel wat interessante informatie met betrekking tot de mogelijkheden en de kosten voor wat een dakkapel 6 meter betreft.

*Tips:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.
  • Wist je al dat een dakkapel van alle verbouwingen de meeste waarde oplevert? Een kleine zolder kan omgetoverd worden tot een geheel nieuwe slaapkamer!

Hoeveel kost een dakkapel 6 meter?

Het eerste wat je, je als potentiële investeerder in een dakkapel 6 meter afvraagt is uiteraard met welke kosten je rekening dient te houden voor het kopen en laten plaatsen van een dergelijke constructie. Om er zeker van te zijn dat je op dit vlak geen sprong in het diepe waagt hebben we alvast even de kosten voor drie verschillende soorten dakkapellen met een breedte van 6 meter voor jou op een rijtje gezet.

 

Type dakkapel Gemiddelde kostprijs
Houten dakkapel 6 meter Vanaf gemiddeld 6.400 euro
Kunststof dakkapel 6 meter Vanaf gemiddeld 6.000 euro
Keralit dakkapel 6 meter Vanaf gemiddeld 6.500 euro

Een besparing tot 30% op een dakkapel 6 meter realiseren

Zou je graag een dakkapel met een breedte van 6 meter willen toevoegen aan je huis, maar heb je slechts een beperkt budget voor handen? Of wil je gewoon niet nodeloos meer geld uit moeten geven dan strikt noodzakelijk is? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een vergelijking uit te voeren tussen verschillende dakkapelspecialisten die al dan niet in je eigen omgeving zijn terug te vinden. Door het opvragen van meerdere offertes en door deze offertes met elkaar te vergelijken kan er een zeer mooie besparing worden gerealiseerd die zomaar kan oplopen tot een mooi meegenomen 30 procent!

De prijsopbouw van een dakkapel 6 meter

Wanneer je het veelal niet onaanzienlijke prijskaartje van een dakkapel 6 meter in detail gaat bekijken kan je doorgaans niet anders dan vast te stellen dat deze bestaat uit vier verschillende onderdelen. Uiteraard zijn er de kosten die moeten worden gemaakt voor het kopen van het vereiste materiaal en het indekken van de loonkost, maar wat verder ook te denken van de meerkost voor de kozijnen en de beglazing evenals de afvoerkosten? Met 45 procent is de aankoopprijs van de materialen het duurst. 30 procent van de kosten heeft betrekking tot de verrichte arbeid en de resterende 25 procent wordt verdeeld onder de kosten voor het kozijn en de beglazing (20 procent) en de afvoerkosten (de resterende 5 procent).

Keuzes die de kostprijs van een dakkapel 6 meter beïnvloeden

Vooraleer je daadwerkelijk overgaat tot het aanschaffen van een dakkapel 6 meter zal je stil willen blijven staan bij een aantal keuzes die gemaakt dienen te worden. Enkele van deze keuzes lijken op het eerste zicht misschien niet zo heel belangrijk, maar al snel blijkt dat ze het kostenplaatje van jouw dakkapel aanzienlijk duurder of voordeliger kunnen doen uitvallen.

Keuze 1: Keuze tussen hout, kunststof of keralit

In eerste instantie moet er bij het uitkiezen van het materiaal waaruit de dakkapel zal worden gebouwd rekening worden gehouden met drie verschillende mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak niet alleen hout en kunststof, maar wat bovendien ook te denken van het zogenaamde keralit? Ondanks het feit dat het onderlinge prijsverschil niet echt hoog ligt kan er toch altijd een degelijk bedrag worden uitgespaard indien je voor het goedkoopste materiaal kiest. Polyester is bij een dakkapel 2 meter uitsluitend mogelijk wanneer het gaat om een prefab constructie.

Keuze 2: Keuze voor een plat of een schuin dak?

Een erg belangrijke keuze die je in de praktijk zomaar even zo’n 1.000 euro kan uitsparen of net kan kosten is terug te vinden in de constructie van het dak. Standaard wordt een dakkapel altijd voorzien van een plat dak omdat deze in de kostprijs van de offerte is inbegrepen. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een schuin dak. Een dergelijke constructie is evenwel iets complexer wat er voor zorgt dat er altijd een bepaalde meerprijs voor zal worden aangerekend. Zoals gezegd ligt deze meerprijs veelal ergens tussen de 900 & 1.000 euro.

Keuze 3: De mogelijke opties voor je dakkapel

Er zijn voor een dakkapel op de markt zeer veel verschillende opties terug te vinden. Het merendeel van deze opties zijn uiteraard niet echt noodzakelijk, maar dat neemt niet weg dat ze wel erg handig kunnen zijn. Enkele bekende opties die bijzonder populair zijn bij het bouwen van een dakkapel zijn een insectenhor, een rolluik of screen, een draaikiepraam, de plaatsing van een ventilatierooster en ga zo maar door. Ondanks het feit dat deze verschillende opties erg interessant kunnen zijn moet het uiteraard ook gezegd dat ze allen een bepaalde meerprijs met zich meebrengen waar je rekening mee zal willen houden.

Interessante bespaartips

Het is voor jou als toekomstige eigenaar van een dakkapel 6 meter ongetwijfeld belangrijk om een zo optimaal mogelijke besparing te kunnen realiseren op de aankoopprijs. Eerder hebben we je reeds aangegeven dat er zomaar tot 30 procent op het prijskaartje van je dakkapel 6 meter kan worden bespaard door te vergelijken, maar er is meer. Wij hebben nog enkele extra interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

 

  • Neem de afwerking van je dakkapel voor eigen rekening

Het afwerken van een dakkapel hoeft eigenlijk geen probleem te zijn voor de doorgewinterde doe-het-zelver. Door het afwerken van je dakkapel 6 meter zelf te doen kan je uiteindelijk een zeer aantrekkelijke besparing realiseren op de werken.

 

  • Kwantumkorting bij realisatie meerdere dakkapellen

De kans is altijd bestaande dat er nog iemand in je directe omgeving woont die er ook aan denkt om een dakkapel op diens huis te laten bouwen. Is dat het geval? Kies er dan bij voorkeur voor om samen de werken aan dezelfde dakkapelspecialist uit te besteden. Op deze manier kan je in de praktijk zomaar rekenen op een leuke korting die tot wel 10 procent kan bedragen.

 

  • Onderhandel met je dakkapelspecialist

Vergeet nooit dat er bij de realisatie van een aantrekkelijk project zoals een dakkapel altijd kan worden onderhandeld met de vakman. Door te onderhandelen kan er zomaar in de basis reeds tot wel 10 procent worden bespaard.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

moderne dakkapel

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen in verschillende uitvoeringen en afwerkingen hebt.

Dakkapel anno 2023: trends en innovaties

Dakkapellen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat ze extra ruimte

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in een hele hoop normale woningen terug