Kosten dakkapel 4 meter

Kosten dakkapel 4 meterEen dakkapel 4 meter kopen zorgt er voor dat je als eigenaar van een woning over een mooie, breedte dakkapel kan beschikken zonder dat de afmetingen en de kosten uit de hand lopen. Een breedte van 4 meter is voor een dakkapel dan ook een bijzonder populaire afmeting waar heel veel mensen voldoening mee nemen. Wil jij eveneens graag een dakkapel 4 meter laten realiseren, maar ben je in eerste instantie nog benieuwd naar de prijzen voor bijvoorbeeld de materialen evenals de arbeidskosten? Lees dan snel verder en kom in detail te weten welke kosten er verbonden kunnen zijn aan het kopen van een dakkapel 4 meter!

*Tips:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.
  • Wist je al dat een dakkapel van alle verbouwingen de meeste waarde oplevert? Een kleine zolder kan omgetoverd worden tot een geheel nieuwe slaapkamer!

Inhoud:

Hoeveel kost een dakkapel 4 meter?

Ondanks het feit dat een breedte van 4 meter voor een dakkapel eigenlijk best prima is moet het uiteraard gezegd dat er voordeligere alternatieven op de markt zijn terug te vinden. Wanneer je echter een degelijke hoeveelheid ruimte ter beschikking wil hebben en je wil kunnen rekenen op een haast optimale lichtinval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een dakkapel 4 meter te kopen. De verschillende, gemiddelde kosten waar je op dit vlak rekening mee kan houden zijn de volgende:

 

Type dakkapel Gemiddelde kostprijs
Kunststof dakkapel 4 meter Tussen 4.850 & 5.000 euro
Houten dakkapel 4 meter Tussen 4.925 & 5.050 euro
Keralit dakkapel 4 meter Tussen 4.900 & 5.150 euro

 

In bovenstaande kosten is niet alleen al het vereiste materiaal inbegrepen, ook de BTW en de plaatsingskosten zijn reeds voorzien. De enige, eventuele meerprijzen die nog aangerekend kunnen worden hebben dan ook betrekking tot bijvoorbeeld een hellende dakconstructie evenals mogelijke, extra opties die toegepast dienen te worden.

Tot 30% besparen op de kosten van jouw dakkapel 4 meter

Het realiseren van een dakkapel 4 meter kan zoals inmiddels wel duidelijk is gepaard gaan met een niet onaanzienlijk prijskaartje. Wil dit meteen zeggen dat een dergelijke dakkapel slechts kan worden gerealiseerd voor een handvol mensen die een groter budget ter beschikking hebben? Absoluut niet. Het is bijvoorbeeld op zeer eenvoudige wijze reeds mogelijk om een besparing tot zomaar even 30 procent te realiseren op het aanschaffen en laten plaatsen van een dakkapel 4 meter. Dit kan door het vergelijken van de verschillende offertes die je kan aanvragen bij de verschillende dakkapelspecialisten. Zowel de prijs voor de materialen als voor de arbeidsuren zijn met betrekking tot een dakkapel niet vastgesteld wat er voor zorgt dat een vergelijking uitvoeren altijd een financieel voordeel met zich meebrengt.

De prijsopbouw van een dakkapel 4 meter

Wanneer we de prijsopbouw van een dakkapel 4 meter even van naderbij gaan bekijken is het meteen duidelijk dat er meerdere onderdelen bepalend zijn voor de uiteindelijke totaalprijs van je project. Binnen de prijsopbouw is er in ieder geval sprake van vier verschillende onderdelen. Het meest beperkte onderdeel van de kostprijs wordt gevormd door de afvoerkosten. Deze nemen dan ook amper 5 procent van de taart in beslag. 15 procent van de kosten gaat naar het kopen en laten plaatsen van een kozijn. 30 procent van de kosten is vereist voor het indekken van de arbeidskosten terwijl de resterende 50 procent, toch zomaar even de helft is voorbehouden voor het aanschaffen van de vereiste materialen.

Keuzes die de kostprijs van een dakkapel 4 meter kunnen beïnvloeden

Meerdere keuzes die je als eigenaar van je huis moet maken met betrekking tot de realisatie van een dakkapel 4 meter zullen een niet onbelangrijke impact hebben op de uiteindelijke kostprijs die wordt aangerekend. Om er voor te zorgen dat geen enkele van deze keuzes over het hoofd wordt gezien hebben we ze even voor jou in een handig lijstje geplaatst.

Keuze 1: Het materiaal waaruit de dakkapel wordt opgebouwd

Zoals je reeds eerder op deze pagina hebt kunnen vaststellen is het mogelijk om een dakkapel 4 meter op te bouwen uit verschillende materialen. Hout en vooral kunststof zijn in Nederland bijzonder populair. Het onderlinge prijsverschil is tussen beide materialen bovendien ook vrij klein waardoor ze meer dan waarschijnlijk allebei zonder probleem tot je financiële mogelijkheden kunnen behoren. Heb je een iets groter budget voor handen? In dat geval kan je er altijd nog voor kiezen om voor het keralit materiaal te kiezen.

Keuze 2: Een plat of een schuin dak?

Bij het laten bouwen van een dakkapel 4 meter heb je de mogelijkheid om een keuze te maken tussen een plat en een schuin dak. Voor een plat dak zal door de dakkapelspecialist in kwestie nooit een aparte offerte worden opgemaakt, simpelweg omdat deze reeds altijd in de factuur inbegrepen is. Wil je echter geen plat, maar wel een schuin dak op je dakkapel realiseren? In dat geval dient er wel rekening te worden gehouden met een bepaalde meerprijs. Deze meerprijs ligt gemiddeld tussen de 900 en 1.000 euro.

Interessante bespaartips

Eerder hebben we je reeds een unieke mogelijkheid aangeboden om tot zomaar 30 procent te kunnen besparen op de realisatie van jouw dakkapel 4 meter. Er is echter meer. Door rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips is het zomaar mogelijk om jouw dakkapel 4 meter financieel nog interessanter uit te laten vallen.

 

  • Doe een beroep op een dakkapelspecialist uit jouw buurt

Wil je er zeker van zijn dat de zogenaamde voorrijkosten niet de pan uit swingen? In dat geval is het altijd een aanrader om er voor te kiezen om een beroep te doen op de diensten van een dakkapelspecialist bij jou uit de buurt. De gemiddelde voorrijkosten van een dakkapelspecialist zijn steeds gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer waardoor ze uiteindelijk een niet onbelangrijke kost kan vormen op de eindfactuur.

 

  • Kwantumkorting tot wel 10 procent

Heb je recent opgevangen dat ook iemand uit jouw directe omgeving van plan is om een dakkapel 4 meter te laten realiseren? In dat geval is het altijd interessant om deze twee dakkapellen te laten bouwen door hetzelfde bedrijf. Doe je dit, dan kan je in de praktijk zomaar rekenen op een besparing die kan oplopen tot een zeer aantrekkelijke 10 procent op het totale, verschuldigde prijskaartje.

Vergelijk dakkapelspecialisten in jouw regio!

Dakkapellen komen in verschillende soorten en maten. Omdat het veelal om maatwerk gaat zijn de prijzen moeilijk te bepalen. Vraag daarom eerst diverse offertes en vergelijk de opties en de prijzen. Vul hieronder je postcode in (vervolgens het formulier) en bespaar ook.

Dakkapel anno 2023: trends en innovaties

Dakkapellen zijn de afgelopen jaren …

De onderhoudsvrije dakkapel: Mythe of werkelijkheid?

Heb jij ruimte voor het plaatsen …

Expert tips: Zelf een dakkapel plaatsen

Je ziet het tegenwoordig steeds …

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in …

dakkapel voorbeeld

Nieuwe dakkapel? Kies voor zink

Dakkapellen zijn in Nederland bijzonder …

moderne dakkapel

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen …