Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten dakkapel 3 meterZou jij graag een dakkapel 3 meter laten realiseren op jouw woning? Dan is het vanzelfsprekend dat je in eerste instantie graag het nodige onderzoek zal willen doen naar bijvoorbeeld de verschillende mogelijkheden evenals de kosten die dit met zich meebrengt. Ben jij dus met andere woorden nog op zoek naar concrete informatie met betrekking tot een dakkapel 3 meter? Aarzel dan niet langer en kies er vandaag nog voor om de gedetailleerde informatie op deze pagina te raadplegen!

*Tips:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.
  • Wist je al dat een dakkapel van alle verbouwingen de meeste waarde oplevert? Een kleine zolder kan omgetoverd worden tot een geheel nieuwe slaapkamer!

Hoeveel kost een dakkapel 3 meter?

De prijs van een dakkapel met een breedte van 3 meter wordt altijd gebaseerd aan de hand van niet alleen de omvang van de dakkapel (in dit geval dus 3 meter), maar ook op basis van het gebruikte materiaal evenals de inhoud er van. Kies je bijvoorbeeld voor een 3 meter brede dakkapel, dan wordt er veelal gebruik gemaakt van een enkel kozijn gecombineerd met een dubbel draai-kiepraam. Wij hebben in ieder geval de verschillende, gemiddelde kosten van een dakkapel met een breedte van 3 meter voor jou op een rijtje gezet.

 

Type dakkapel Gemiddelde kostprijs
Kunststof dakkapel 3 meter Gemiddeld zo’n 3.900 euro
Houten dakkapel 3 meter Gemiddeld zo’n 4.000 euro
Keralit dakkapel 3 meter Gemiddeld zo’n 4.100 euro

Bespaar tot 30 procent op de kostprijs van jouw dakkapel 3 meter!

Vooraleer zomaar met de eerste, de beste dakkapelspecialist in zee te gaan is het altijd de moeite waard om offertes voor een dakkapel met een breedte van 3 meter aan te vragen bij meerdere partijen. Alleen door het aanvragen van deze verschillende offertes is het namelijk mogelijk om een objectieve vergelijking uit te kunnen voeren. Op het einde van de rit zal blijken dat je op deze manier tot zomaar even 30 procent op de totale kostprijs van de factuur kan besparen. Als dat niet mooi meegenomen is!

De prijsopbouw van een dakkapel 3 meter

De prijsopbouw waar rekening mee moet worden gehouden bij een dakkapel 3 meter is uiteraard opgedeeld in meerdere stukken. In eerste instantie wordt meteen duidelijk dat zomaar even de helft van de totale kostprijs is voorbehouden voor het kopen van het vereiste materiaal. 30 procent van de totale kosten moeten dan weer worden voorzien voor het betalen van de arbeidskosten. In totaal blijft er dan nog 20 procent over welke wordt opgedeeld in 15 procent kosten voor het kopen en laten plaatsen van het kozijn en de resterende 5 procent van de kosten voor het indekken van de afvoerkosten.

Keuzes die de kostprijs van een dakkapel 3 meter kunnen beïnvloeden

Verschillende keuzes hebben een bepaalde impact op de uiteindelijke kostprijs van jouw dakkapel 3 meter. Een deel van deze keuzes kunnen gelukkig op financieel vlak in jouw voordeel uitdraaien, althans wanneer je de juiste beslissing maakt. Om er zeker van te zijn dat je geen enkele van de keuzes die gemaakt dienen te worden over het hoofd zal zien hebben we ze hieronder even op een rijtje gezet.

Keuze 1: De keuze van het materiaal

Je hebt eerder op deze pagina al kunnen vaststellen dat een dakkapel kan worden opgebouwd uit meerdere, verschillende materialen. De keuze die je op dit vlak zal maken zal uiteraard ook een invloed hebben op de uiteindelijke facturatieprijs. Wil je de absolute zekerheid hebben dat je jouw dakkapel met een breedte van 3 meter kan laten bouwen tegen een zo laag mogelijk prijskaartje? In dat geval is het altijd het interessantst om te kiezen voor een exemplaar van hout of kunststof. Het onderlinge prijsverschil tussen beide materialen is eigenlijk vrij beperkt waardoor ze allebei voor ieders budget geschikt zouden moeten zijn.

Keuze 2: Een plat of schuin dak voor je dakkapel?

Wanneer je een offerte voor een dakkapel 3 meter zal ontvangen zal je kunnen vaststellen dat standaard de prijs voor het realiseren van een plat dak voor je dakkapel is inbegrepen. Veel mensen houden echter meer van de uitstraling waar een schuin dak over beschikt. Wanneer dit ook geldt voor jou zal je wel stil moeten blijven staan bij een meerprijs. De kostprijs voor het realiseren van een schuin dak op je dakkapel bedraagt dan ook minimaal zo’n 900 à 1.000 euro.

Keuze 3: Mogelijke opties

Het spreekt voor zich dat je ook in het geval van een dakkapel 3 meter een keuze kan maken uit tal van verschillende opties. Het gaat hierbij niet uitsluitend om de mogelijkheid tot het plaatsen van een ventilatierooster, maar wat bovendien ook te denken van de realisatie van een draaikiepraam, een insectenhor evenals een rolluik of screen? Hoe meer van deze opties je wenst toe te passen, des te hoger de uiteindelijke kostprijs voor jouw dakkapel 3 meter zal komen te liggen.

Interessante bespaartips

Ondanks het feit dat je inmiddels over de mogelijkheid beschikt om tot wel 30 procent te besparen op het kopen van je dakkapel 3 meter is deze besparing lang niet alles, in tegendeel. Door rekening te houden met de onderstaande, eveneens zeer interessante bespaartips is het in ieder geval mogelijk om jouw dakkapel 3 meter tegen een zomaar even nog scherpere prijs te kunnen realiseren.

 

  • Beperk de voorrijkosten die worden aangerekend

De voorrijkosten die in rekening kunnen worden gebracht door een dakkapelspecialist zijn altijd gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Het is de keuze van de specialist hoe hoog of hoe laag hij deze kosten precies laat uitvallen. Hoe dan ook is het omwille van deze reden altijd interessant om er voor te kiezen om een beroep te doen op een expert die bij jou in de buurt is gevestigd. Ondanks het feit dat de voorrijkosten in eerste instantie misschien niet zo belangrijk lijken kunnen ze op het einde van de rit toch een niet onbelangrijk verschil uitmaken.

 

  • Doe zelf de afwerking van je dakkapel

Het bouwen van een dakkapel of het plaatsen van een prefab constructie is uiteraard iets dat je het liefst van allemaal zal overlaten aan een echte dakkapelspecialist. Dit betekent echter niet dat je niet zelf de handen uit de mouwen kan steken, in tegendeel. Door de afwerking van je dakkapel voor eigen rekening te nemen zal je dan ook kunnen vaststellen dat er uiteindelijk een zeer aantrekkelijk bedrag zal kunnen worden uitgespaard.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Expert tips: Zelf een dakkapel plaatsen

Je ziet het tegenwoordig steeds meer. Een dakkapel op je woning plaatsen.

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in een hele hoop normale woningen terug

De onderhoudsvrije dakkapel: Mythe of werkelijkheid?

Heb jij ruimte voor het plaatsen van een dakkapel, dan is dit